Osallistu Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikon ohjelmaan!

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko järjestetään 23.8. – 30.8.2019. Tapahtumaa varten avataan edellisten vuosien tapaa avoin ohjelmahaku, johon jätettyjen hakemusten perusteella viikolle valitaan uusia ohjelmanumeroita. Täytä hakemus 10.7.2019 mennessä täällä.

Tampereen arkkitehtuuriviikko järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Tampereen arkkitehtuuriviikon yhteydessä on perinteisesti järjestetty eri ikäryhmille työpajoja, seminaareja ja näyttelyjä ympäri kaupunkia yhteistyössä eri julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa. Viikon päätapahtuma on kansainvälinen Architecture and Cities in Transition –seminaari, joka tuo kaupunkiin arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnitteluun huippunimiä ja edelläkävijöitä.

Teema

Vuonna 2019 TAD-viikon teemana on kontrasti. Kontrasti tarkoittaa toisistaan poikkeavien tai vastakohtaisten asioiden välistä suhdetta. Väreihin, muotoihin ja tekstuureihin liittyvä kontrastien hallinta on arkkitehdille, taiteilijalle tai muotoilijalle keskeinen työkalu. Harmonisuus tai tietoinen voimakkaiden kontrastien käyttö voi olla tarkoituksenmukainen tehokeino tai osa henkilökohtaista ilmaisua. Voiko äärimmäisestä ilmaisusta olla haittaa muotoilussa tai kaupunkiympäristössä? Kenellä kaupunkiympäristössä on oikeus määritellä sopiva ilmaisu? Kaupunkipolitiikassa puolestaan näkökulmien kärjistäminen vastakkainasettelun avulla voi olla keino herättää keskustelua tai hankkia näkyvyyttä argumenteille. Toisaalta äärimmilleen viedyt näkökulmat voivat vaikeuttaa konsensuksen rakentamista ja erilaisuuden ymmärtämistä voimavarana. Teema kannustaa pohtimaan erilaisia ilmaisutapojen käyttöä julkisessa keskustelussa.

Järjestäjät odottavat hakuun runsaasti uusia designiin, kaupunkikulttuuriin ja arkkitehtuuriin liittyviä tapahtumaehdotuksia! Viikon tapahtumat ovat pääasiassa avoimia ja maksuttomia.

Hae sivustolta: