OpenHouseHelsinki käynnistyy torstaina 15.9.2011

OpenHouseHelsinki käynnistyy torstaina 15. syyskuuta tutustuttaen kaupunkilaiset jälleen uusiin mielenkiintoisiin arkkitehtuurikohteisiin. Nelipäiväiseksi laajentuneessa yleisötapahtumassa kurkistetaan muun muassa Kruununhaan sisäpihoille, yliopiston anatomiseen teatteriin, Tataarien moskeijaan, Suvilahden kaasukelloon, Fordin vanhaan autotehtaaseen ja Mannerheimin pommisuojaan Tamminiemessä.  

Yleisölle avattavat kohteet valitaan osittain saatujen ehdotusten perusteella. ”Keräämme ehdotuksia ja ideoita yleisöltä. Lisäksi mietimme itse, mitkä kohteet tänä vuonna olisivat ajankohtaisia”, kertoo tapahtuman tuottaja Johanna Bruun. ”Pyrimme aina avaamaan uusimmat ja kiinnostavimmat arkkitehtuurikohteet. On tärkeää, että asukkaat pääsevät tutustumaan alueensa uusiin rakennuksiin.”

Muita mielenkiintoisia tutustumiskohteita ovat tänä vuonna Santahaminan saari, jossa kuullaan erityisesti saaren luonnosta ja historiasta. Merelliseen Helsinkiin tutustutaan myös NJK:n Valkosaaressa. Nosturissa kuullaan telakan alueen tulevaisuuden suunnitelmista ja kurkistetaan alueen toimijoiden tiloihin. Helsingin Diakonissalaitoksen tontilta löytyy niin hienoja historiallisia rakennuksia kuin komeaa uutta arkkitehtuuriakin akateemikko Juha Leiviskältä. 

Uuteen arkkitehtuurin pääsee tutustumaan esimerkiksi Tapiola-ryhmän uudessa pääkonttorissa, Saunalahden lastentalossa Espoossa, YTHS:n lisärakennuksessa ja Seurasaaren konservointiverstaassa Helsingissä sekä Pyhän Laurin kappelissa Vantaalla.

Tutustumiskierrokset ovat ilmaisia ja yleensä niihin voi osallistua vain tulemalla paikan päälle. Joillekin kierroksille on turvallisuussyistä rajoitettu osallistujamääriä. Näille kierroksille osallistujat otetaan jonotusjärjestyksessä ovelta tai osallistumisesta on järjestetty arvonta. Valitettavasti vesilaitoksen kierros on tänä vuonna remonttitilanteen vuoksi jouduttu perumaan.

OpenHouseHelsinki-tapahtumaa järjestää OpenHouse ry, joka on osa kansainvälistä OpenHouse-ryhmää. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ja World Design Capital Helsinki 2012 ohjelmaa.

15.-18.9. 2011 OpenHouseHelsinki
Katso koko ohjelma: www.openhousehelsinki.fi

Lisätietoja:

Tiedottaja
Martta Louekari
Tel. +358 (0)45 1351318
E-mail: martta.louekari@gmail.com
www.openhousehelsinki.fi

Tuottaja
Johanna Bruun
Tel. + 358 (0)40 5224353
studio2b@welho.com
www.openhousehelsinki.fi

Hae sivustolta: