Kaupunkisuunnitteluseminaari 19.10.2011 – Kaupungin tulevaisuus …jatkuva muutos

Kymmenvuotisjuhlaansa viettävässä kaupunkisuunnitteluseminaarissa luodaan katsaus menneeseen ja pohditaan, mikä kaupunkisuunnittelun saralla on viimeisten kymmenen vuoden aikana muuttunut. Helsingissä keskiviikkona 19. lokakuuta järjestettävän seminaarin teemana on KAUPUNGIN TULEVAISUUS …jatkuva muutos.

Tilaisuuden avaa taiteilija Marjukka Korhonen klo 13.00 Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston auditoriossa (Kansakoulunkatu 3).

Kuntaliitoksista hybridikaupunkeihin

Jyväskylän kaupungin asemakaavapäällikkö, Leena Rossi, pohtii esityksessään Kuntarajaton uusi kaupunki Jyväskylässä tapahtuneen mittavan kuntaliitoksen vaikutuksia kaupunkisuunnitteluun ja kaavoitukseen. Kuntarajat ovat rajoja kartalla, mutta ne ovat myös kulttuurisia rajoja, ja niiden sanotaan olevan hyvän kaupunkikehityksen este. Rossi kysyykin, mitä tapahtuu kun rajat häipyvät kartalta – muuttaako yhdistyminen käsitystä kaupunkiseudusta?

Arkkitehti Jussi Palva luennoi otsikolla Eheyttävä hybridikaupunki – miten jämäalueita voisi käyttää hyödyksi? Palvan mukaan kaupunkirakennetta on mahdollista tiivistää ilman, että rakenteen eheys on uhattuna. Liikenneväylien käytössä olevia alueita sekä muita eheyden kannalta vaikeita paikkoja voidaan ottaa rakentamisen kohteiksi ja hyvin toteutettuna parantaa kaupungin viihtyisyyttä ja elinvoimaisuutta. 

Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen tuore johtaja, Antti Ahlava, esittelee kaupunkisuunnittelun trendejä vuosien varrelta puheenvuorossaan Urbanismin vuosikymmen.

Tilaisuuden koko ohjelma: https://www.safa.fi/fin/ajankohtaista/tapahtumakalenteri/?Event_ID=545

Median edustajat ovat tervetulleita seminaariin.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: tiedottaja Ninna Kujala, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, puh. 045 657 5659 tai  ninna.kujala@safa.fi

Hae sivustolta: