HOITO JA HOIVA –näyttely avaa eri aikakausien näkemyksiä terveydenhuollon rakentamisesta

Lehdistötiedote 23.11. julkaisuvapaa

25.11.2015 – 5.6.2016, Arkkitehtuurimuseon iso ja pieni näyttelysali

Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn ja Arkkitehtuurimuseon yhteistyössä kokoama Arkkitehtuurikilpailunäyttely Hoito ja hoiva – parantavat tilat silloin ja nyt avautuu yleisölle Arkkitehtuurimuseossa 25.11.2015.

Näyttely esittelee kehittyvän terveydenhuollon maailmaa: terveyden ja hyvinvoinnin rakennushankkeita, jotka pohjautuvat arkkitehtuurikilpailuihin 1800-luvulta nykypäivään. Esillä on niin sairaalahankkeita kuin palveluasumistakin. Näyttelyn kohteet on valinnut professori, arkkitehti SAFA Hennu Kjisik.
 
– Eri vuosikymmenien aikana järjestettyihin arkkitehtuurikilpailuihin pohjautuva näyttely tarjoaa kiinnostavan läpileikkauksen hoiva-alan suunnitteluun. Terveydenhuollon rakennukset heijastavat oman aikakautensa arkkitehtuuria sekä näkemyksiä siitä, mitä seikkoja kulloinkin on pidetty keskeisinä terveydenhoidon järjestämisessä. On kiinnostavaa verrata, miten esimerkiksi Helsingin Kirurgisesta sairaalasta vuonna 1877 järjestetty arkkitehtuurikilpailu voittajineen edustaa hyvin erilaista ajattelutapaa ja sairaalasuunnittelua kuin vastikään ratkennut kilpailu Lapin keskussairaalasta, Kijsik sanoo.
 
Oheisohjelma avaa hyvinvoinnin teemoja luentojen, keskustelutilaisuuksien ja kahden Vaikuttajafoorumin kautta. Näyttely on avoinna yleisölle 25.11.2015 – 5.6.2016 Arkkitehtuurimuseossa.


Perinteinen Arkkitehtuurikilpailunäyttely uudistuu

Arkkitehtuurimuseon ja SAFAn tuottama arkkitehtuurikilpailuja ja niiden tuloksia esittelevä näyttelysarja uudistuu. Jatkossa aihetta lähestytään yhteiskunnallisesti kiinnostavan teeman näkökulmasta. 

Lehdistön edustajat ovat tervetulleita osallistumaan Arkkitehtuurikilpailunäyttelyn lehdistötilaisuuteen ja avajaisiin. Lehdistötilaisuus pidetään tiistaina 24.11. klo 11 ja avajaiset klo 18–20. Paikka: Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, Helsinki.

Lisätietoja ja lehdistökuvia:

  • http://www.safa.fi/kilpailunayttely/
  • Pipsa Penttinen, projektikoordinaattori, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, p. 0400 806 284
  • Hennu Kijsik, näyttelyn kuraattori, p. 050 69 6704

Hae sivustolta: