Hanna Harris Helsingin designjohtajaksi – haku Archinfon uudeksi toiminnanjohtajaksi käynnissä 21.2. asti!

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon toiminnanjohtaja Hanna Harris aloittaa Helsingin kaupungin designjohtajana 9. maaliskuuta. Haku Archinfon uudeksi toiminnanjohtajaksi on käynnistynyt.

Hanna Harris. Kuva: Juuso Westerlund.

Helsingin uusi designjohtaja Hanna Harris on erikoistunut arkkitehtuurin ja designin näkyväksi tekemiseen sekä niiden tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämiseen yhteiskunnassa. Harris on johtanut Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon toimintaa vuodesta 2016. Aiemmin hän on toiminut Helsinki Design Weekin ohjelmajohtajana sekä Suomen Lontoon instituutin ohjelmajohtajana.

Muotoilu ja arkkitehtuuri ovat keskeisiä Helsingin kansainvälisen kilpailukyvyn edistäjiä, ja niillä on merkittävä rooli kaupungin strategiassa. Vuonna 2016 Helsinki palkkasi ensimmäisenä kaupunkina maailmassa muotoilujohtajan. Kaupunkitutkimustaustaisen Harrisin tehtävässä tulee painottumaan kaupunkikehityksen näkökulma.

”Olen hyvin kiitollinen loistavalle tiimillemme, taustayhteisöillemme ja yhteistyökumppaneillemme näistä neljästä vuodesta Archinfossa. Suomalaisella arkkitehtuurilla on paljon annettavaa – tämä näkyy Archinfon arjessa kansainvälisen kiinnostuksen kasvuna arkkitehtiemme työtä kohtaan. Samoin käynnissä oleva arkkitehtuuripoliittinen ohjelmatyö todistaa arkkitehtuurin strategisesta tärkeydestä yhteiskuntamme kehittämisessä. Seuraavassa roolissani jatkan arkkitehtuurin ja designin näkyvyyden ja yhteiskunnallisen merkittävyyden syventämistä rakkaan kotikaupunkini Helsingin kontekstissa”, kertoo Hanna Harris.

Helsingin kaupungin designjohtajan tehtävä on määräaikainen neljän vuoden ajaksi. Designjohtaja sijoittuu kaupunkiorganisaatiossa osaksi kaupunkiympäristön toimialaa. Kaupunkiympäristön toimialajohtaja on Mikko Aho.

Uuden toiminnanjohtajan hakuaika päättyy 21.2.2020. Hakuilmoitus löytyy Archinfon verkkosivuilta.

Hae sivustolta: