Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmassa tapahtuu ympäri vuoden

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on Euroopan laajuinen tapahtumien kokonaisuus, joka aktivoi ihmisiä toimimaan oman kulttuuriympäristönsä ja -perintönsä omaleimaisuuden puolesta ympäri Euroopan. Kulttuuriympäristöpäivillä juhlitaan ainutlaatuista kulttuuriympäristöämme ja nostetaan jokaisen oma lähiympäristö esille voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä.

Tapahtumia Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan voi järjestää ympäri vuoden, teemaviikkoa vietetään tänä vuonna 2.-8.9.2019. Tervetuloa mukaan järjestämään tapahtumia!

Viihteen ja taiteen tiloissa vuonna 2019

Tänä vuonna Suomessa juhlitaan teemalla Viihteen ja taiteen tiloissa. Taiteen ja viihteen teemavuonna tuodaan esille taiteen tekeminen ja kokeminen, viihteen eri muodot sekä kokijoiden näkökulmat ja elämykset. Tärkeitä ovat myös paikat, joissa kokemus ja elämys syntyy, kuten kirjastot, museot, koulut, elokuvateatterit, seurantalot ja lukuisat muut tilat.

Teemavuoden avajaiset houkuttelivat 5.2.2019 paikalle ympäristöministeriön Pankkisaliin lähes sata kulttuuriympäristöjen ystävää. Tilaisuudessa asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen avasi viihteen ja taiteen teemavuoden upeasti laulaen bluesia.

Kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat kannattaa ilmoittaa mukaan yhteiseen tapahtumakalenteriin mahdollisimman aikaisin. Kaikki tapahtumat näkyvät Suomen tapahtumakalenterin lisäksi kansainvälisellä sivustolla www.europeanheritagedays.com ja saavat näin myös laajaa kansainvälistä näkyvyyttä. Ilmoita tapahtumasi tällä lomakkeella.

www.kulttuuriymparistopaivat.fi

www.facebook.com/EHDFinland/

https://twitter.com/heritagedaysfi

Hae sivustolta: