3.10 arkkitehtitoimistojen AVOIMET OVET –tapahtuma Tampereella, Oulussa ja Savossa

Kansainvälisenä arkkitehtuurin päivänä 3.10.2016 useat arkkitehtitoimistot ja -työhuoneet avaavat ovensa yleisölle AVOIMET OVET – OPEN STUDIOS -teemalla Oulussa, Tampereella ja Savon alueella. Tapahtuma on Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn organisoima.

Kansainvälistä arkkitehtuurin päivää (World Architecture Day) vietetään vuosittain lokakuun ensimmäisenä maanantaina. Tapahtuman perusti Union International des Architects vuonna 2005 muistuttamaan ihmisiä hyvän elinympäristön merkityksestä.

Esittelyssä mm. 3D-tulostusta ja vr-teknologiaa

Yleisö pääsee 3.10. tutustumaan arkkitehtitoimistojen arkeen, projekteihin ja työskentelytapoihin. Tampereella, Oulussa, Pieksamäellä, Varkaudessa ja Kuopiossa sijaitsevia toimistoja on mukana tapahtumassa yli 20. Iisalmessa ovensa avaa yleisölle myös  Iisalmen kaupungin kaavoitustoimisto.

Ohjelmassa on mm. toimistojen uusimpien projektien esittelyjä, näyttelyjä, virtuaalitodellisuusesittely ja 3D –tulostusta, kavitarjoilun ja vapaamuotoisen seurustelun lisäksi. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Kiertokäyntejä Tipotien sosiaali- ja terveysasemalla

Tampereella on lisäksi mahdollisuus tutustua Tipotien sosiaali- ja terveysaseman arkkitehtuuriin. Hankearkkitehti Liisa Parviainen esittelee Tipotien arkkitehtuuria klo 12–16. Tasatunnein on luvassa yleisöopastus talon julkisissa tiloissa. Tutustumiskäynti aloitetaan pääsisäänkäynnin luona olevan opastetaulun ja virastomestareiden neuvontapisteen luota. Kiertokäynnit ovat kansainvälisen arkkitehtuurin päivän lisäksi osa Arkkitehtuurimuseossa esillä olevan Kaksivuotiskatsauksen oheisohjelmistoa.

AVOIMET OVET -kohteet aukioloaikoineen ja toimistokohtaisine ohjelmineen kartalla: https://drive.google.com/open?id=1U2SNJbVdvIos1UYNd6U6qhVUBM&usp=sharing

Tervetuloa tutustumaan arkkitehteihin ja arkkitehtuuriin!

Lisätietoja:

–       AVOIMET OVET –tapahtuma:  Tampere  Eeva Korhonen, p. 040 672 5559 / Oulu Pia Krogius p. 040 762 6768 / Savo 044 790 6056

–       Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/308954992809870/

–       Kaksivuotiskatsaus: www.mfa.fi

Hae sivustolta: