Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko 2021

1 lokakuun, 2021 - 8 lokakuun, 2021
Tampere

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa vietetään Tampereella 1.-8.10.2021.

Vuoden 2021 TAD week levittäytyy näyttävästi historialliselle Finlaysonin alueelle lokakuussa 1.-8.10.2021. Neljättätoista kertaa järjestettävä Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko tarjoaa monipuolista ohjelmaa ympäri kaupunkia.

Vuonna 2021 TADweekin teemana on hyvinvointi 

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko on valtakunnallisesti vakiintunut tapahtumakokonaisuus, joka on suunnattu luovien alojen ammattilaisille, opiskelijoille sekä kaikille muotoilusta, arkkitehtuurista ja kaupunkikulttuurista kiinnostuneille. Tämän vuoden TAD weekin teemana on hyvinvointi. Teemaa käsitellään laajasti arkkitehtuurin ja muotoilun näkökulmasta, Teema kannustaa keskusteluun ja pohdiskeluun siitä, miten suunnittelija voi parantaa meidän elämänlaatuamme, ja mikä saa meidät voimaan hyvin?

Festivaaliviikon ohjelmisto koostuu monipuolisista alan seminaareista, näyttelyistä, työpajoista sekä kiinnostavista vierailukohteista. Arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen valtakunnallisessa A&DO-seminaarissa 1.10. perehdytään arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen uusimpiin kokeiluihin. Maailman arkkitehtuuripäivänä 4.10. järjestettävässä Tampereen arkkitehtuuripolitiikka -työpajassa kehitetään Tampereen arkkitehtuuriohjelman sisältöä yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Tiistaina 5.10. vietetään Open Studios -päivää, jolloin luovien alojen toimistot ja studiot avaavat ovensa yleisölle. Tapahtumia ja näyttelyitä on festivaaliviikolla kaikkiaan lähes 30. TAD week 2021 ohjelma on kokonaisuudessaan nähtävillä osoitteessa www.tadweek.com.

TAD week huipentuu perjantaina 8.10. Architecture and Cities in Transition -seminaariin, jossa on vuosittain nähty kansainvälisiä arkkitehtuurin huippunimiä sekä suomalaisia vaikuttajia. Tämän vuoden ACT-seminaarin keynote-esiintyjinä nähdään Fred London (JTP architects), “Healthy Placemaking” -kirjan kirjoittaja sekä Thomas Fagernes (Nordic Office for Architecture).

Tapahtumat ovat lähtökohtaisesti kaikille avoimia ja maksuttomia. Tapahtumaviikon päätuotantotahona toimii arkkitehtuurin ja designalan yhdistys TAD ry.

Lue lisää

Hae sivustolta: