Puhutaan puusta -keskusteluklubi / Kurt Fagerstedt: Puuaineen rakenne ja sen vaikutus käyttöominaisuuksiin

3 marraskuun, 2020

Puhutaan puusta -keskusteluklubissa keskustellaan puuaineen anatomisesta rakenteesta ja sen vaikutuksista puuaineen ominaisuuksiin Kurt Fagerstedtin johdolla.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään perjantaina 30.10.2020: https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Puhutaan-puusta-keskusteluklubi-03.11.2020

Eri puulajien rakenteissa on eroja, jotka vaikuttavat voimakkaasti puun ominaisuuksiin ja sen mahdollisiin käyttökohteisiin. Miten nämä ominaisuudet otetaan huomioon puurakentamisessa?

Puhutaan puusta -keskusteluklubissa keskustellaan puuaineen anatomisesta rakenteesta ja sen vaikutuksista puuaineen ominaisuuksiin Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan professorin, Kurt Fagerstedtin, johdolla. Fagerstedt johtaa tiedekunnan organismi- ja evoluutiobiologian tutkimusohjelmaa. Lisäksi Fagerstedt opettaa kasvifysiologiaa. Hänen tutkimuskohteensa ovat suomalaiset metsäpuut; erityisesti metsäkuusi ja sen soluseinien rakenne ja kehitys.

Osallistumisohjeet:
Keskusteluklubi Keskusteluklubi on suomenkielinen, maksuton tapahtuma, joka järjestetään Zoom-alustalla. Tapahtumiin on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään perjantaina 30.10.2020: https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Puhutaan-puusta-keskusteluklubi-03.11.2020

Puhutaan puusta
Puhutaan puusta -keskusteluklubi jatkaa Wood Works -luentosarjaa poikkititeellisellä, keskustelevalla ja kantaaottavalla linjalla. Tarkoituksena on luoda kiinnostavien keskustelujen kaari, joka kantaa metsästä ja sen mystisistä tasoista aina tulevaisuuden puuvisioiden horisonttiin. Metsään ja puuhun liittyvät kuvakulmat antavat monialaiselle, arkkitehtuurin parissa toimivalle ammattilaisyleisölle konventioidensa ulkopuolista syvyyttä, näkymiä ja kiinnittymispintoja.

Keskusteluklubien sarjan toteutettavat Arkkitehtuurimuseo ja ympäristöministeriö. Sarjan on kuratoinut arkkitehti Pekka Pakkanen.

Poimi kalenteriisi myös muut keskusteluklubin tapaamiset syksyllä 2020: 

tiistai 03.11.2020 klo 17.00–18.30
Puuaineen rakenne ja sen vaikutus käyttöominaisuuksiin
Kurt Fagerstedt

tiistai 24.11.2020 klo 17.00–18.30
Millintarkkuus ja tunne – työskentelystäni puupiirtäjänä
Jussi Juurinen

tiistai 15.12.2020 klo 17.00–18.30
Maalauksen ja puukaiverruksen fuusio – taiteellisesta työskentelystä ja puun merkityksestä suomalaisessa nykytaiteessa
Camilla Vuorenmaa

Lisätietoja:
Jemina Lindholm
tuottaja, Arkkitehtuurimuseo
jemina.lindholm@mfa.fi

+3584577310476

Hae sivustolta: