Open House Helsinki

16 toukokuun, 2024 - 19 toukokuun, 2024
09:00 - 18:00

Open House Helsinki 2024 järjestetään 16.–19. toukokuuta teemalla Re-use.

Suuren suosion saanut, rakennettuun ympäristöön ja arkkitehtuuriin keskittyvä Open House Helsinki tutustuttaa kaupunkilaiset kiinnostaviin ja monipuolisiin rakennuskohteisiin, joihin yleensä ei tavallisilla ihmisillä ole asiaa. Osallistujat pääsevät kierroksilla kuulemaan kohteiden taustoja sekä keskustelemaan arkkitehtien ja muiden asiantuntijoiden kanssa kiinnostavista näkökulmista.

Tänä vuonna maksuttomia opastettuja kierroksia järjestetään muun muassa vuoden 2023 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon voittaneeseen Päiväkoti Martta Wendeliniin, joka on saanut myös kansainvälistä suitsutusta puuta hyödyntävästä arkkitehtuuristaan. Muita vaikuttavia kierroskohteita ovat esimerkiksi kymmenen vuoden kehitysohjelman jälkeen uudistunut Helsinki-Vantaan lentoasema, Marja ja Keijo Petäjän suunnittelema Lauttasaaren kirkko, joka on myös Helsingin suurin kirkkorakennus, sekä vastikään remontin jälkeen avautunut Kulttuuritalo. Opastettuja kierroksia järjestetään myös Teurastamolle avattuun DTM-yökerhoon sekä moniin muihin mielenkiintoisiin kohteisiin.

Yleisökierroksille ilmoittautuminen avataan tiistaina 23.4. klo 12, ja niille mahtuu keskimäärin kahdestakymmenestä viiteenkymmeneen henkilöä. Edellisvuosien tapahtumissa yleisökierrokset on varattu nopeasti loppuun.

Tämän vuoden tapahtuma jatkaa viime vuoden Re-use- eli uusiokäyttö-teemaa ja laajentaa sitä erityisesti aluesuunnittelun näkökulmasta. Ohjelmassa keskitytään kaupunginosiin, joissa eri aikakausien kerrostumat täydentävät toisiaan. Teema-arkkitehdeiksi on valittu Kruunuvuorenrannan hankkeessa projektipäällikkönä työskennellyt Riitta Jalkanen sekä Katajanokan itäosan uuden asuinalueen suunnittelussa läpimurtonsa tehnyt Mikael Sundman. Tänä vuonna järjestetään myös aluesuunnittelun näkökulmaa avaavia opastettuja kävelykierroksia Kruunuvuorenrantaan ja Katajanokalle.

Open House Helsingin uusi yhteistyökumppani tänä vuonna on Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät. Vuosaaren teemakierroksilla pääseekin tutustumaan jo etukäteen ArkMuoto 2024 -tapahtuman aiheisiin. Lisätietoja arkkitehtuurin ja muotoilun alojen keskeisten toimijoiden järjestämästä ArkMuoto-tapahtumasta löytyy täältä.

Ohjelma ja yleisökierrosten aikataulut ilmoittautumisineen löytyvät tapahtuman verkkosivuilta

Hae sivustolta: