Kutsu keskusteluun – Erätauko Suomalaisen puurakentamisen ja puuarkkitehtuurin puolesta

31 lokakuun, 2018
Arkkitehtuurimuseo

Arkkitehtuurimuseo ja ympäristöministeriö tuottavat yhteisen tapahtumasarjan puurakentamisesta. Sarjan ensimmäisessä kokoontumisessa sisältöjä pohditaan yhteisesti Sitran Erätauko -metodia hyödyntäen. Sitran kehittämä Erätauko on tapa käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua. Tarkoituksena on syventää aiheen käsittelyä, lisätä ihmisten osallisuutta yhteiskuntaan ja luottamusta toisiinsa.

Mistä on kyse? 
Mitä puurakentaminen merkitsee sinulle? Miten puun käytön innovointia voidaan edistää? Digi+puu, urban+puu, tiede+puu, terve+puu, puu+vienti, nuoret+puu, human+puu. Suomessa puurakentaminen on tärkeä osa arkkitehtuurin perintöä sekä tulevaisuuden teollisuutta. Ympäristöministeriö on käynnistänyt Puuohjelman, jonka tarkoituksena on puhaltaa elinvoimaa kestävän suunnittelun alalle. Haluamme kuulla, miten sinä koet puurakentamisen kehityksen. Miten esimerkiksi vähähiilisen rakentamisen tulisi kehittyä? Miten digitalisaatio uudistaa kiinteistö- ja rakennusalaa? Pohditaan yhdessä, miten vastataan ilmastonmuutoksen haasteisiin, suunnittelun tarpeisiin ja arkkitehtuurin laatuun.

Mistä keskustellaan ja keskustelun tavoite?
Tervetuloa pureutumaan siihen mitä ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelmassa olisi hyvä huomioida. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa aihevalintoihin ja yhteiskehittää Arkkitehtuurimuseolla järjestettävää tapahtumakokonaisuutta. Onko esimerkiksi puurakentamisen laadukkaalle näyttelylle potentiaalia? Tavoite on, että jokainen tulee kuulluksi ja synnytämme yhdessä syvemmän ymmärryksen puurakentamisen edistämisestä.

Ketä toivotaan paikalle?
Kutsumme paikalle arkkitehteja, muita suunnittelijoita, alan opiskelijoita, tutkijoita sekä opetushenkilökuntaa. Meitä kiinnostaa juuri sinun kokemuksesi! Jotta viestit saadaan vietyä sinne missä päätöksiä tehdään, on paikalle kutsuttu myös Ympäristöministeriön virkamiehiä. Tapahtuma myös uutisoidaan, jotta aiheelle saadaan laajempaa näkyvyyttä.

Käytännön asiat & info
Tarjoamme osallistujille virvokkeita ja välipalaa.

Alustava ohjelma
16.45 Välipalatarjoilu
17.00 Hankkeen esittely: Simon le Roux, Ympäristöministeriö
17.15 Avauspuheenvuorot:
Historiasta perspektiiviä: Juhana Lahti, Arkkitehtuurimuseo
Metsät ja vuorovaikutus, Pekka Äänismaa, Suomen Metsämuseo Lusto
17.30 Yhteinen keskustelu
18.00 Pienryhmätyöskentely Learning Café
18.30 Syvemmän ymmärryksen yhteenveto
19.00 Lopetus

Ilmoittautuminen
Tapahtumaan mahtuu 40 henkeä. Mikäli tapahtuma tulee täyteen, osallistujat pyritään valitsemaan niin, että osallistujajoukko on mahdollisimman monipuolinen. Ilmoittaudu mukaan keskusteluun: ilona.hilden @ mfa.fi

Lisätiedot
Reetta Heiskanen
väliaikainen johtaja, Arkkitehtuurimuseo
puh. 050 5449 094
reetta.heiskanen @ mfa.fi

Liittyvää tietoa

Lataa esite PDF-muodossa

Hae sivustolta: