Kanttila 200 vuotta -näyttely Minna Canthin kotitalossa

2 heinäkuun, 2020 - 6 syyskuun, 2020
Kanttila

Minna Canthin kotitalo, Kanttila, täyttää 200 vuotta. Sen kunniaksi järjestetään Kanttila 200 vuotta -näyttely, joka koostuu kolmesta eri näyttelystä ja Minnan Puoti -myymälästä.

Näyttely on avoinna 2.7.–6.9.2020 klo 14–18. Tästä näyttelyn sivuille.

Kanttilan rakennushistoriaa -näyttely kertoo kuvin ja sanoin Kanttilan rakennushistoriallisen selvityksen pohjalta rakennuksen vaiheita ja sivuaa samalla Minna Canthin elämää. Mitä tänään koulussa opit? -näyttelyssä pohditaan koulun, kädentaitojen ja vapauden merkityksiä sekä tutustaan Kanttilan muutos- ja korjaustyöremonttiin. Palasina koko nainen – viestejä näkymättömältä vyöhykkeeltä on mediataideteoskokonaisuus, joka koostuu kuvista ja lisätyn todellisuuden videoista. Minnan Puoti on kuopiolaisen Katutaideyhdistys Urbaani ry:n graffitein stailaama tila, joka tarjoaa uniikkia ostettavaa.

Koronarajoitukset huomioiden näyttelytilaan mahtuu 10 henkilöä tunnissa. Asiakkaiden toivotaankin ostavan liput ennakkoon ja varaamaan ajan näyttelyyn osoitteessa tiketti.fi.

200 vuotta vanha rakennus oli myös Minna Canthin koti, kokoontumispaikka ja seinät, joiden sisällä puolustettiin tasa-arvoa. Canth asui Kanttilassa nuoruusvuosinaan 1853–1863, sekä uudelleen leskeksi jäätyään vuodesta 1880 aina kuolemaansa saakka (1897). Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Kanttila sijaitsee aivan Kuopion keskustassa Snellmaninpuiston laidalla, vain 5 minuutin kävelymatkan päässä kauppatorilta. Näyttely on osa Kanttilan muutos- ja korjaustyöprosessia, jonka Minna Canthin talo ry on aloittanut loppuvuodesta 2016. Kanttilan pääsuunnittelija, arkkitehtitoimisto Arto Mattila Oy suunnittelee Kanttilan arkkitehtipiirustukset kesän 2020 aikana. Hankkeeseen haetaan yhteistyökumppaneita ja rahoitusta.

Hae sivustolta: