Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren

23 lokakuun, 2021 - 9 tammikuun, 2022
KAMU Espoon kaupunginmuseo, Ahertajantie 5, 02100 Espoo

Kaikki ja ei mitään – Arkkitehdit Kaija + Heikki Siren on ensimmäinen Sirenien arkkitehtuuria kattavasti esittelevä näyttely Suomessa.

KAMU Espoon kaupunginmuseon näyttely esittelee arkkitehtien 1950- ja 60-luvun suunnittelua erityisesti espoolaisten kohteiden kautta: esillä ovat näyttävästi niin kansainvälisesti tunnustettu Otaniemen kappeli kuin Tapiolan puutarhakaupungin kokeelliset rivitalotkin, kouluja unohtamatta. Sireneille tyypillinen suunnittelun yksinkertainen kauneus sai italialaisen säveltäjän Luigi Nonon huudahtamaan: Tutto e niente! Tässähän on kaikki ja ei mitään!

Sirenien arkkitehtuurin kulmakiviä olivat rakennusten suhde ympäristöönsä sekä rakennuksen käyttötarkoitukselle parhaiten sopivat rakenteet ja korkeatasoiset materiaalit. Näiden teemojen kautta tutustutaan suomalaiseen moderniin arkkitehtuuriin laajan kuvamateriaalin, pienoismallien kuin oman toiminnankin avulla. Lisätty todellisuus, 360-asteinen video ja dronekuva tuovat arjen arkkitehtuuriin uutta näkökulmaa. Rakennusten käyttäjiäkään ei ole unohdettu! Näyttely on suunnattu kaikille hyvästä suunnittelusta kiinnostuneille. Aiheeseen tutustuakseen ei tarvitse tuntea arkkitehtuuria entuudestaan. Näyttelystä tullessaan katsoo rakennettua ympäristöä uusin silmin!

Tutustu näyttelyyn oppaan johdolla sunnuntaisin klo 14 tai video-opastusten avulla KAMUn Youtube-kanavalla.

Lisätietoa

Maaliskuu, 2024

Kategoria

Hae sivustolta: