Eurovaalipaneeli: Arkkitehtuurilla kohti kestävämpää rakentamista ja korjaamista

14 toukokuun, 2024
15:30 - 17:00Eurooppasali, Malminkatu 16 (Voimatalo)

Haastamme eurovaaliehdokkaat keskustelemaan siitä, miten arkkitehtuurilla voidaan ohjata rakennusalaa kohti vähähiilistä rakennettua ympäristöä. Tervetuloa Safan, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL:n ja Rakennustietösäätiö RTS:n järjestämään eurovaalipaneeliin!

Aika ja paikka: 14.5.2024 klo 15.30–17.00, Eurooppasali, Malminkatu 16 (Voimatalo)

Ilmoittaudu mukaan maanantaihin 13.5. mennessä tästä linkistä:

Ilmoittaudu

Kiinteistö- ja rakennusala vastaa noin kolmanneksesta maamme päästöistä. Alan perusteellinen muutos on edellytys sille, että tavoite Suomen hiilineutraaliudesta toteutuisi vuoteen 2035 mennessä. Valtaosa tavoitteeseen vaikuttavista päätöksistä tehdään EU-tasolla.

Arkkitehtuuri on avainasemassa vihreän siirtymän toteutumisessa rakennusalalla. Ensisijaisesti on pyrittävä korjaamaan olemassa olevaa rakennuskantaa ja tekemään se resurssiviisaasti.

Paneeliin osallistuvat eurovaaliehdokkaat Sirpa Pietikäinen (kok), Krista Mikkonen (vihr), Timo Kaunisto (kesk) ja Pinja Vuorinen (vas). Keskustelua alustaa Rakennustietosäätiön tutkimusjohtaja Sini Saarimaa, ja paneelia moderoi Safan puheenjohtaja Asko Takala.

Paneelikeskustelun aiheita muun muassa:

  • Miten poliittisilla päätöksillä EU:ssa voidaan edistää laadukasta arkkitehtuuria ja sitä kautta kestävää elinympäristöä ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta jäsenvaltioissa?
  • Miltä näyttää arkkitehtipalvelujen markkinatilanne Euroopassa?
  • Mistä energiadirektiivissä on oikeastaan kyse?

Paneelin jälkeen, klo 17–19 olet tervetullut jatkamaan keskustelua vapaamuotoisemmin kuohuviinilasillisen ääressä Rakennustietosäätiön tiloissa Voimatalon 8. kerroksessa (Malminkatu 16 A, Helsinki).

Lämpimästi tervetuloa!

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA
Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo
Arkkitehtitoimistojen liitto ATL
Rakennustietosäätiö RTS

Hae sivustolta: