Design Helsinki

24 elokuun, 2022 - 25 elokuun, 2022

UUSI KANSAINVÄLINEN DESIGN-FESTIVAALI HELSINGISSÄ

24.-25. ELOKUUTA 2022

Helsinki saa kunnian olla ensimmäinen pohjoismainen pääkaupunki, jossa järjestetään uudenlainen ammattilaisille suunnattu design-festivaali, josta on tarkoitus tulla vuosittainen tapahtuma kansainvälisessä designkalenterissa.

Design Helsinki avaa näyttävästi syksyn designtapahtumien kauden 24.-25. elokuuta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä kun Helsinki sai nimityksen World Design Capital. Minimalistisesta ja funktionalistisesta pohjoismaisesta arkkitehtuuristaan tunnetussa kaupungissa on Pohjoismaiden suurin jugendrakennusten keskittymä, ja Helsinki on tärkeä kohde arkkitehtuurin harrastajalle. Suomalainen muotoilu on jättänyt jälkensä suunnittelun maailmaan ikonisen muotoilijan Alvar Aallon kaltaisten henkilöiden ansiosta, ja Artekin ja Marimekon jalanjälkiä seuraten maassa on lukuisia nousevia brändejä, joiden tuotantoa kannattaa seurata.

Vuonna 2012 Helsinki valittiin maailman designpääkaupungiksi, ja tänä vuonna merkkivuotta juhlistetaan useilla tapahtumilla ja koko kaupungin laajuisilla aktiviteeteilla. Design Helsinki, pääkaupungin ensimmäinen ammattilaisille suunnattu nykymuotoilun tapahtuma, on juhlan ytimessä ja tarjoaa kiinnostavia aktiviteetteja ja kohtaamisia. Design Helsinki esittelee monimuotoisesti muotoilua ja sen pitkäaikaista sitoutumista kestävään kehitykseen arkkitehtuurin ja muotoilun alalla sekä tarjoaa alustan kansainvälisille designin ammattilaisille tulla tapaamaan haluttuja, maailmankuuluja brändejä. Lisäksi tapahtuman kaksi merkittävää suomalaista yhteistyökumppania, Habitare ja Alvar Aalto Säätiö, tuovat ohjelmaan kiinnostavaa ja ajankohtaista sisältöä. Habitare ja Design Helsinki ovat mukana toistensa ohjelmissa: Habitaren luovaa johtajaa Laura Sarvilinnaa haastatellaan osana Design Helsingin “Regenerate”-ohjelmaa, kun taas Design Helsinki osallistuu Habitaren ohjelmaan osana “Blending Spaces”-teemaa

Design Helsinki tarjoaa ohittamattoman kiinnostavaa ohjelmaa ympäri kaupunkia, ja tapahtumapaikkoina ovat muun muassa Kasarmitorille rakentuva kansainvälinen paviljonki, ajankohtainen Talks-ohjelma Designmuseossa sekä toinen toistaan upeammat showroomit, jotka toivottavat tervetulleiksi arkkitehdit, suunnittelijat ja jälleenmyyjät kokemaan suomalaisen ja kansainvälisen muotoilun parhaat puolet.

Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 24.8. klo 15 Kasarmitorin paviljonkiin nauttimaan kahvia, pientä syötävää ja virvokkeita.

Lue lisää

Hae sivustolta: