ArkMuoto 2023: Aalto uudessa muodossa – 125 vuotta Alvar Aallon syntymästä

2 helmikuun, 2023
Helsingin kaupungintalo

2.2.2023 13:00–16:30
Helsingin kaupungintalo
Pohjois-Esplanadi 11–13, Helsinki

Alvar Aallon syntymän 125-vuotisjuhlavuotta vietetään Helsingin kaupungintalolla 2.2. klo 13–16.30 uusien avausten merkeissä. Tule kuulemaan Aalto 125 -juhlavuodesta, 90-vuotiaasta Paimion parantolasta sekä uudesta Aalto2-museokeskuksesta, joka avautuu Jyväskylässä toukokuussa 2023!

Uudessa Aalto2-museokeskuksessa yhdistyvät kiinnostavalla tavalla kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta, Keski-Suomen museo ja Alvar Aalto -museo. Museorakennusten yhdistäminen on ollut alun perin arkkitehti Aallon oma, visionäärinen ajatus.

Ohjelma

Tilaisuudessa Keski-Suomen museon johtaja Heli-Maija Voutilainen ja Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh kertovat uudesta museokeskuksesta ja sen näyttelyistä. Avajaisnäyttelyn aiheena on maailmanperintö ja aihetta lähestytään muun muassa Alvar Aallon arkkitehtuurin ja suomalaisen saunakulttuurin näkökulmista. Kerromme myös Alvar Aalto -museon uudesta perusnäyttelystä, jossa Alvar, Aino ja Elissa Aallon tarina herää eloon tässä ajassa.

Alvar Aallon ohella myös Paimion parantola viettää juhlavuottaan. 90-vuotias funktionalismin merkkiteos valmistui tuberkuloosiparantolaksi vuonna 1933 ja sitä on siitä asti pidetty Aino ja Alvar Aallon kansainvälisenä läpimurtoteoksena. Nyt parantolan ovet vihdoin avautuneet myös yleisölle. Kaupungintalolla keskustelemme merkkirakennuksesta parantavana kokonaistaideteoksena sekä juhlavuoden ohjelmasta.

Kaikki Alvar Aallon ystävät, lämpimästi tervetuloa paikalle juhlistamaan Aaltoa, arkkitehtuuria, kulttuurihistoriaa ja muotoilua!

Osallistuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan paikan päällä Helsingin kaupungintalolla. Tilaisuutta voi myös seurata verkossa Helsinki-kanavalla.

Tapahtuma on osa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtumasarjaa Helsingin kaupungintalolla.

Tapahtuman järjestävät Alvar Aalto -säätiö ja Paimion parantola -säätiö.

Hae sivustolta: