Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät 2024

1 helmikuun, 2024 - 4 helmikuun, 2024
09:00 - 18:00

Kuva: Mika Huisman

Tämän vuoden ArkMuoto-ohjelmassa on 50 tapahtumaa eri puolilla Suomea. Mukana on esityksiä, seminaareja, opastettuja kierroksia, lanseerauksia, työpajoja ja paljon muuta ohjelmaa eri-ikäisille osallistujille. Luvassa on myös dokumenttielokuvia, kun Helsingissä vuosittain järjestettävä DocPoint-festivaali tuo valkokankaalle neljä kaupunkisuunnitteluun ja asukasyhteisöihin liittyvää tuoretta elokuvaa.

Pohjoisin tapahtuma on Rovaniemellä, jossa juhlitaan lumitaideteosnäyttelyn avajaisia. Oulussa Suomen ainoa alakouluikäisten oppilaiden ylläpitämä design-verkkokauppa, Hintan koulun hinttadesign.fi lanseeraa Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien kunniaksi uuden, oppilaiden suunnitteleman ja valmistaman tuotesarjan.

Tammisaaressa lasten arkkitehtitoimistossa piirretään omia versioita Villa Skeppetistä ja suunnitellaan unelmien taloja. Turussa tutustutaan puuarkkitehtuuriin Bryggman-seminaarissa ja TurkuSAFA sekä Uuden muotoilun yhdistys tuovat arkkitehdit ja muotoilijat Taiteen Talolle näyttelykokonaisuuden ja oheistapahtumien muodossa. Tampereella rakennetaan yhteisöllistä tilataideteosta Finlaysonilla, ja Jyväskylässä vietetään Aallosta punkiin -tapahtumapäivää.

Tutustu ArkMuoto 2024 -ohjelmistoon

 

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät tukee sisäministeriön suositusta liputtaa Alvar Aallon syntymäpäivänä 3. helmikuuta suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun kunniaksi. Tapahtumasta vastaavat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Finnish Design Info, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Alvar Aalto -säätiö, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Ornamo, Sisustusarkkitehdit SIO, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ja Rakennustietosäätiö RTS.

Hae sivustolta: