Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo: FIX: Huolla ja korjaa

26 huhtikuun, 2024 - 5 tammikuun, 2025
11:00 - 18:00Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo

Arkkitehtuurimuseon että Designmuseon yhteisnäyttely Fix: Huolla ja korjaa keskittyy korjaamiseen ja ylläpitoon sekä tutkii, miten ajan kuluminen vaikuttaa arkkitehtuuriin ja muotoiluun.

Esineet ja rakennukset käyvät läpi jatkuvaa muutosta. Ne ikääntyvät, likaantuvat ja rikkoutuvat. Asioiden huoltaminen ja korjaaminen on aktiivista toimintaa, joka kertoo arvoistamme. Millaisten esineiden ja asioiden hoivaamiseen käytämme aikaa ja rahaa? Entä mitä jää huolenpidon ulkopuolelle?

Ylläpitoon liittyvä työ tapahtuu usein katseiden ulottumattomissa. FIX-näyttely nostaa arkiset askareet ihmettelyn keskiöön. Näyttelyyn on poimittu esimerkkejä arkkitehtuurin ja muotoilun aloilta sekä tilattu neljä uutta nykytaideteosta. Nykytaiteilijat pohtivat teoksissaan suhdettamme likaan, valtaan ja arkipäiväisinä pitämiimme valintoihin.

Muotoilija Lauri Johanssonin luoma näyttelyarkkitehtuuri kipsilevyineen viittaa myös kesken olevaan remonttiin. Se muistuttaa, että jaettu maailmamme ei ole koskaan valmis, vaan kaipaa jatkuvaa kunnostusta.  Myös yleisö pääsee pohtimaan korjaamiseen, siivoamiseen ja ylläpitoon liittyviä kysymyksiä sekä osallistumaan näyttelyn ympärille kiedottuihin tapahtumiin.

Näyttelyn on kuratoinut Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon työryhmä Kaisa Karvinen, Sara Martikainen, Jutta Tynkkynen, Jemina Vainikka Lindholm ja Hanna Kapanen. Näyttelyarkkitehtuurista vastaa muotoilija Lauri Johansson.

Lue lisää

Hae sivustolta: