Aino & Alvar Aalto -muotoilutapahtuma

14 kesäkuun, 2019 - 15 kesäkuun, 2019
Säynätsalon kunnantalo, Jyväskylä

Kansainvälinen International Aino & Alvar Aalto Design Colloquium – DESIGN & PEACE, haastaa tarkastelemaan muotoilun ja rauhan yhteyttä ja käsitteitä niiden monissa eri merkityksissään Säynätsalon kunnantalolla järjestettävässä asiantuntijatapaamisessa. 

Kiinnostavissa puheenvuoroissa pohditaan, voiko muotoilu rakentaa ihmisten ja luonnon välistä vuoropuhelua ja rinnakkaiseloa tai kuinka tietoisella suunnitelulla voidaan edistää maailmanrauhan säilymistä. Entä voiko suunnittelijan oma mielenrauha siivittää parempiin tuloksiin, kun aiheina ovat ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin tai teknologisiin ja ekologisiin kysymyksiin liittyvät kysymykset?

Näistä ja useista muista aiheista kokoontuvat keskustelemaan eri alojen asiantuntijat muotoilun, arkkitehtuurin, informaatioteknologian, koulutuksen, viestinnän ja yhteiskuntatieteiden aloilta. Tapahtumaan osallistuvat muiden muassa Marko Ahtisaari, Walter Bettens, matali crasset, Kaarina Gould, Ahmad Humeid, Miryan Ko, Matylda Krzykowski, Heini Lehtinen ja Arto Sivonen.

Uudenlainen tapahtumakonsepti pyrkii avaamaan muotoilun moninaista roolia ja tehtävää yhteiskunnassa. ”Luvassa on ainutlaatuinen keskustelufoorumi, jossa jaetaan kokemuksia ja etsitään vastauksia teemojen kysymyksiin yhdessä osallistujien kesken”, kertoo tapahtuman ohjausryhmän jäsen, muotoilija Ilkka Suppanen. ”Odotan eniten innostavia keskusteluja mielenkiintoisia ajatuksia omaavien, eri alojen huippuasiantuntijoiden kanssa”, Suppanen lisää.

Lähestymistapa nojaa myös Aino ja Alvar Aallon suunnitteluperintöön, sekä heidän näkemyksiinsä tulevaisuuden muotoilusta.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -akatemian, Jyväskylän kaupungin sekä useiden muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tapahtumaan liittyy myös runsas, kaikille kaupunkilaisille avoin ohjelma, johon kuuluu luentoja, arkkitehtuurikierroksia ja näyttelyopastuksia. Lauantaina 15.6. klo 11 ̶ 16  järjestetään Designer´s Day, avoimet ovet jyväskyläläisiin muotoiluyrityksiin. Colloquiumin avoin paneelikeskustelu kuullaan samana päivänä klo 18 ̶19 Alvar Aalto -museolla. Lisätietoa ohjelmasta täältä.

Pysy kuulolla ja seuraa tapahtuman verkkosivuja: www.alvaraalto.fi/designcolloquium

Tiedustelut:
Alvar Aalto -akatemia
Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

International Aino & Alvar Aalto Design Colloquium – DESIGN & PEACE
14. ̶ 15.6.2019 Säynätsalon kunnantalo, Jyväskylä

Hae sivustolta: