3A Talks: AD-museo ja osallistava arkkitehtuurikilpailu

11 lokakuun, 2022

Avoin keskustelu uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelukilpailun muodosta ja mahdollisuuksista.

Suunnittelualoilla käytetään nykyään erilaisia osallistamis- ja yhteissuunnittelumenetelmiä. Onko menetelmiä ja malleja mahdollista hyödyntää myös arkkitehtuurikilpailuissa?

SAFAn kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Kasmir Jolma, arkkitehti Elina Koivisto, professori Pirjo Sanaksenaho ja arkkitehti Tuomas Silvennoinen keskustelevat osallistamisen ja yhteissuunnittelun mahdollisuuksista tulevassa kilpailussa. Keskustelun moderoi museoprojektin hankejohtaja, Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön toimitusjohtaja Kaarina Gould.

Keskustelun alustajana toimii kulttuuristrategi David van der Leer, joka johtaa DVDL-toimistoa New Yorkissa. Alustuksessaan van der Leer nostaa esiin kiinnostavia kilpailumalleja eri puolilta maailmaa. DVDL:lla on pitkä kokemus yhteistyöstä erilaisten museoiden, kulttuuri-instituutioiden ja arkkitehtuurihankkeiden kanssa.

AD-museo on nyt hankesuunnitteluvaiheessa. Tavoitteena on, että museon päärahoittajat tekisivät päätöksen museon toteutuksesta kevään 2023 aikana. Jos päätös on myönteinen, museorakennuksen suunnittelukilpailu käynnistyy myöhemmin samana vuonna. Kilpailun järjestää Helsingin kaupungin ja Suomen valtion museohanketta varten perustama kiinteistöosakeyhtiö.

Museorakennus tulee sijoittumaan Helsingin Eteläsatamaan. Museota ympäröivästä Makasiinirannan alueesta on parhaillaan käynnissä kansainvälinen laatu- ja konseptikilpailu, jossa ei oteta kantaa museorakennukseen.

OSALLISTUMINEN:

Verkkotapahtuma on kaikille avoin. Osallistujat voivat esittää tilaisuudessa kysymyksiä ja puheenvuoroja.

Tapahtuman linkki on myös lähetetty ilmoittautuneille ja julkaistu Facebook-tapahtumassa sekä Archinfon verkkosivuilla.

3A TALKS:

Verkkotapahtuma on osa Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL:n yhdessä järjestämää 3A Talks -tapahtumasarjaa, jossa keskustellaan alan ajankohtaisista aiheista. Lokakuun 3A Talks järjestetään yhdessä AD-museohankkeen kanssa.

Hae sivustolta: