Europan 17

Sisäänjättö: 30.7.2023

27.3.–30.7.2023

Nuorille arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisille suunnattu Europan 17 -kilpailu käynnistyy 27.3. Suomesta on mukana kaksi merellistä kilpailukohdetta: viisi saarta Helsingin itäisessä saaristossa ja Vaasan keskustan tuntumassa sijaitseva Vaskiluoto.

TERVETULOA ALOITUSTILAISUUTEEN TI 4.4. – Ilmoittaudu nyt

Aloitustilaisuus pidetään Sonck -salissa Helsingissä (Sofiankatu 4) klo 8.30 alkaen, jolloin on tarjolla kevyttä aamiaista. Europan 17 -kilpailun ja Suomen kohteiden esittelyt pidetään klo 9–10. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoitathan tulostasi info@europan.fi niin osaamme varautua tarjoilujen ja tuolien suhteen.

Suomen kohteet Helsingissä ja Vaasassa

Helsingin kilpailulla haetaan konseptia ja ilmettä saariston rantautumispaikoille ja niihin liittyville palveluille. Konseptista toivotaan helposti sovellettavaa ja eri saarten herkkää luontoa ja kulttuuriympäristöä huomioivaa. Konseptia on tarkoitus pilotoida viidellä erityyppisellä saarella Helsingin itäisessä saaristossa: Vartiosaaressa, Villingissä, Kotiluodolla, Malkasaaressa ja Pikku Niinisaaressa.

Vaasan Vaskiluoto on kehittyvä alue aivan keskustan tuntumassa. Kilpailualue sijaitsee asumiseen kaavaillulla koillisella niemellä. Alueen aloituskorttelit sijaitsevat puretun Fenno-hotellin alueella, ja loppuosa kilpailualueesta sijaitsee myöhemmin mahdollisesti vapautuvalla leirintäalueella. Vaskiluotoon haetaan ratkaisuja asumismuodoiltaan monipuoliseen, kestävää elämäntyyliä tukevaan asumiseen.

Europan on kansallisten eurooppalaisten järjestöjen yhteenliittymä, joka vastaa kilpailun järjestelyistä. Avoimen dialogin ja eurooppalaisen yhteistyön hengessä Europan pyrkii tuottamaan syvällistä tietoa ja lisäämään keskustelua arkkitehtuurista ja kaupunkisuunnittelusta Euroopan maiden välillä. Europanin tavoitteena on auttaa nuoria suunnittelijoita tuomaan esiin ja toteuttamaan ideoitaan kansainvälisesti.

Lisätietoja ja kilpailuohjelmat Suomen Europan 17 -kohteista: europan.fi

Lisätietoa Europan 17 -kilpailusta: europan-europe.eu

 

Hae sivustolta: