Arkkitehtipäivien tunnelmia Aallon studiolta

Arkkitehtitoimisto Livadyn Marko Huttunen, EKO-SAFAn puheenjohtaja Jonna Taegen ja Livadyn Juulia Mikkola.

Kaikkien aikojen ensimmäinen kokonaan etänä järjestetty Arkkitehtipäivät striimattiin Alvar Aallon studiolta Tiilimäestä, Helsingistä 7.5.2021. Ohjelmassa pureuduttiin kestävään kehitykseen ja päivän aikana kuultiin monta mielenkiintoista ja silmiä avaavaa esitystä sekä keskustelua aiheesta.

Kansainvälistä perspektiiviä seminaariin saatiin etäyhteyksien välityksellä, kun palkittu arkkitehti Alison Brooks piti Keynote-puheenvuoronsa Lontoosta ja BDR Bureau otti yhteyttä Italiasta. Arkkitehtipäivillä nähtiin myös yllätys, kun Studio Livady palkittiin Kestävän kehityksen TunnustusPAANUlla kesken seminaarin.

Kuvat: Petteri Kari

Meteorologi, tietokirjailija Kerttu Kotakorpi piti puheenvuoron ilmastonmuutoksen vaikutuksista.
Päivän ohjelman läpikäynti ennen seminaarin alkua. Alvar Aallon Studiolla ei käytetä ulkokenkiä, siksi kuvissa vilisee villasukkia!
RECONSIDER-teeman keskustelijat Jenni Pitko, Joonas Parviainen & Ella Prokkola, You Tell Me -kollektiivi ja Kerttu Kotakorpi.
Juontaja Pasi Toiviainen keskustelee korjaamisesta Arkkitehtitoimisto Livadyn Juulia Mikkolan ja Marko Huttusen kanssa.
Arkkitehtitoimisto Livadylle myönnettiin TunnustusPAANU pitkäjänteisestä työstä perinteisten ja kestävien rakennustapojen parissa. Kuvassa Marko Huttunen ja Juulia Mikkola.
Arkkitehti Martino De Rossi oli mukana keskustelemassa italialaisen BDR Bureaun Alberto Botteron ja Simona Della Roccan kanssa.
Arkkitehti Matti Wäre palkittiin Nuoren arkkitehdin Wuorio-palkinnolla. Palkinto myönnettiin suunnitteludiplomityöstä Suomen sisällissotamuseo.
Arkkitehti, professori emeritus Staffan Lodeniukselle myönnettiin Otto-Iivari Meurman-palkinto merkittävästä elämäntyöstä yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelijana.
Arkkitehtuurin ansiomerkki myönnettiin elokuvaohjaaja Virpi Suutarille Aalto-dokumenttielokuvan johdosta.

 

Hae sivustolta: