Turku-SAFAn gaalassa juhlistettiin hyvää rakentamista

Turku-SAFA päätti järjestää pikkujoulujen sijaan ensimmäistä kertaa naismuistiin juhlagaalan, johon kutsuttiin jäsenistön lisäksi mukaan avecit sekä yhteistyökumppaneita: poliitikkoja, median ja rakennusliikkeiden edustajia, taiteilijoita ja rakennusalan yrityksiä. Tapahtumaa juhlittiin sekä SAFA 125 vuotta että Suomi 100 vuotta -teemoilla.

palkinnonjako
Hyvän rakentamisen tunnustuspalkinnon Pekka Mäelle ojensi Turku-SAFAn puheenjohtaja Pilar Meseguer. Gaalan juonsivat arkkitehdit Pia Sabelström ja Oscu Uurasmaa.

Yhteistyössä Turun Sanomien kanssa jaettiin Hyvän rakentamisen tunnustuspalkinto. Turku-SAFAn jäseniä kutsuttiin mukaan kilpailuun pyytäen esittelemään jokin suunnittelemansa rakennus, joka on rakennettu 2000–2017. Kaikki kisaan osallistuneet pääsivät mukaan yleisöäänestykseen. Paras rakennus valittiin yleisöäänien perusteella Turun Sanomien kautta ja palkinto meni lopulta yliopistorakennus Arkenille, jonka suunnittelija on Pekka Mäki Sigge Arkkitehdeilta. Turun Sanomat -lehden toimitus jakoi myös oman palkintonsa. Heidän suosikkinsa oli Kemiönsaaressa sijaitseva Päiväkoti Silva, jonka suunnittelija on arkkitehti Juhana Marttinen.

Juhlapuheissa korostettiin hyvän rakentamisen merkitystä

Turun kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtajana syksyllä aloittanut arkkitehti Christina Hovi kertoi näkemyksiään ja visioitaan Turun rakentamisen kehityksestä. Hän kertoi, että laadukkaan rakentamisen palkitseminen edistää hyvää arkkitehtuuria ja kaupunkitiloja merkittävästi tuoden esille onnistuneita toteutuksia – ja siksi kaupunki ottaakin koppia vastaavan palkinnon jakamisesta tulevina vuosina. Hieno uutinen hyvän arkkitehtuurin kannalta!

Turun kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Lauri Kattelus kohotti tunnelmaa pohdiskelemalla rakentamisen kuulumisia Turun seudulla. Hän sai  aplodit toteamuksestaan, että Turku on Suomen ainoa kaupunki, joka täyttää eurooppalaisen kaupungin kolme perinteistä tunnusmerkkiä: kaupungissa on linna, kirkko ja joki. Myös Kattelus painotti puheessaan hyvän arkkitehtuurin merkitystä kaupunkikuvan edistämisessä ja viittasi myös elokuussa esiteltyyn Turku 2050-visioon, jonka puitteissa onhyvä edistää tulevaisuuden viihtyisää kaupunkiympäristöä.

Musiikkia ja hyvää ruokaa

Paikalla oli 150 juhlavierasta nauttimassa hyvästä ruoasta ja juomasta sekä Arctic Funkies –yhtyeen esittämästä mainiosta jazz- musiikista. Juhla pidettiin arkkitehti Erik Bryggmanin vuonna 1935 suunnitteleman ylioppilaskunnan rakennuksen, Kårenin, kauniissa juhlasalissa, jossa vieraat tuntuivatkin hyvin viihtyvän. juhlavieraat

Näin mittava juhla saatiin aikaiseksi Turku-SAFAn hallituksen ja jäsenten ansiosta, mutta pääasiassa juhlan järjestämisen takana oli arkkitehti Aino Koivunen, jolle kuuluu kiitos onnistuneesta tapahtumasta. On mukavaa kuulua ammattikuntaan, joka juhlii tyylikkäästi ja rennon iloisesti yhteistyötä ja arkkitehtuurin saralla aikaan saatuja saavutuksia!

Tiltu Nurminen

Kirjoittaja toimii Turku-SAFA:n paikallisasiamiehenä sekä yrittäjänä Arkkitehtitoimisto Creative Turku -yrityksessään.

Hae sivustolta: