Kohtaamisia Oulussa

Kansainvälistä arkkitehtuurin päivää päästiin ensi kertaa viettämään Oulussakin 3.10. Avoimet ovet –teeman mukaisesti uskaliaat arkkitehtitoimistot avasivat ovensa kaikelle yleisölle. Oulun kokoisessa kaupungissa tapahtuma onnistui järjestäjän näkökulmasta yli odotusten. Oulun arkkitehtitoimistot ovat jokseenkin keskittyneinä keskusta-alueelle, joten tämän kaltainen tapahtuma sopi paikkakunnalle erinomaisesti. Yleisön siirtymisen tapahtumapaikasta toiseen sujui jouhevasti ja vierailun vaikka kaikissa tapahtumissa sai onnistumaan helposti iltapäivän aikana.

Kohtaaminen olikin päivän sana. Opiskelijoille tarjoutui oiva tilaisuus ottaa tuntumaa toimistojen arkitodellisuuteen ja mahdollisiin työolosuhteisiin sekä jättää portfolionsa henkilökohtaisesti paikan päälle. Liikkeellä oli kaupungin opiskelijoiden koko kirjo arkkitehtiopiskelijoista rakennusarkkitehtiopiskelijoihin sekä suuri joukko muuten tapahtumasta kiinnostuneita. Tiedotus onnistui ja näkyvyyttä arkkitehtikunnalle saatiin laajan sanomalehtiartikkelin, some–tiedotuksen ja radioinnin keinoin. Toimistojen lisäksi nähtäville saatiin muutama näyttely sekä lafkan Maanantaimatinean vierailuluento.

Suuri kiitos kuuluu tapahtumaan ovensa avanneille ennakkoluulottomille arkkitehtitoimistolle jotka tempautuivat pikaisellakin aikataululla mukaan. Muutaman kyselyn perusteella vierailijamäärät toimistossa ylittivät paikoin jopa sadan kävijän rajan. Osa oli järjestänyt ennakkoon aikataulutettuja projektiesittelyitä, toisissa oli enemmän vapaata seurustelua. Ehkäpä ensi vuonna voitaisiin järjestää arkkitehtuuriesittelyitä toteutuneissakin kohteissa?

Vientiä Ruotsiin ja Norjaan

Oulussa näyttää arkkitehtuuriin liittyviä tapahtumia järjestettävän tänä syksynä tiiviisti. Heti ensi kuun alussa on ODD (Oulu Design Days) arkkitehtivierailijoineen. Muutama päivä ODD:n jälkeen on vuorossa Arkkitehtiosastolla vietettävä arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun päivä. Ensi vuonna SAFAn viettäessä 125 -vuotista taivaltaan toiveena on että nämä tapahtumat ja niiden järjestelyt kohtaisivat hyvissä ajoin. Voimia yhdistämällä on mahdollista saada tapahtumille lisää vaikuttavuutta ja näkyvyyttä.

Seuraava kohtaaminen tapahtuu Ruotsissa, jonne BusinessOulun avustuksella ollaan järjestämässä arkkitehtuurivientimatkaa marraskuun alussa. Tähänastinen toiminta on tapahtunut maantieteellisesti Suomen puolella, tavoitteena on nyt laajentaa se kattamaan Ruotsi ja vielä Norjakin niin että sektori saadaan laajenemaan oleellisesti.

Ensi vuoden puolella toteutuu Pohjoisten paikallisosastojen jo 1980-luvulta lähtöisin oleva Pohjoiskalottisymposium/Nordkalottsymposium (NKS). Vetovastuun tapahtumasta otti tällä kertaa Rovaniemi, jonka Arctic Design Weekin yhteyteen tämänkertainen tapahtuma sijoittuu. Tapahtumaa on suunniteltu yhteistyössä kansainvälisten osallistujatahojen kanssa. Luvassa on kansainvälisiä kohtaamisia pohjoisten arkkitehtien, arkkitehtiopiskelijoiden sekä muotoilijoiden välillä. Tapahtuma tulee ajoittumaan viikolle 8/2017.

Osallistumalla ideointiin, suunnitteluun ja toteuttamiseen on tapahtumista mahdollisuus saada suurin ilo ja hyöty irti –tervetuloa mukaan! Vaalikokous on ovella, kohdataan siellä!

Hae sivustolta: