Valaistuksen funktionaalista estetiikkaa Frankfurtin Light + Building -messuilla

 

Frankfurtin Light + Building -messut 8.–13.3.2020 ovat maailman suurin valaistuksen, sähkötekniikan ja rakennusautomaation ammattitapahtuma. Light + Building esittelee valaistuksen uusimmat trendit sekä mielenkiintoisimmat uudet tuotteet niin julkisiin tiloihin kuin yksityiseen sisustamiseen.

Tyypillistä Light + Buildingille on vahva painotus korkealaatuiseen muotoiluun ja tuotteiden laadukkuuteen. Muotoilun, materiaalien ja teknologian lisäksi esille nousevat valaisinten toiminnalliset ominaisuudet sekä wow-efekti. Valaistuksen on oltava sekä funktionaalista että esteettistä ja viihdyttävää.

Light + Buildingin kaikessa sisällössä näkyvä pääteema on ”Connecting, pioneering, fascinating”. Fascinating-osuus pureutuu nimenomaan valaistukseen ja valaistuksen suureen megatrendiin: funktionaaliseen estetiikkaan ja uusiin teknologioihin.

 

2018 Light+Building

 

Moderni, älykäs ja verkottunut teknologia tarjoaa monia mahdollisuuksia sekä tunnelmien että erilaisten toiminnallisten tilojen luomiseen valaistuksen avulla. Samalla, kun vanhaa klassista valaisinmuotoilua ihaillaan kenties enemmän kuin koskaan ennen, teknologian kehittymisen myötä siirrytään myös yhä futuristisempaan muotoiluun. Valaisimet ovat yhä useammin mobiiliappien avulla ohjattavia langattomia valaisimia tai esimerkiksi hybridivalaisimia, jotka voivat sisältää valaistuksen lisäksi paljon muitakin ominaisuuksia.

Käytännössä Light + Buildingin teemaan voi pureutua kaikkiaan 15 hallikerrokseen levittäytyvien valaisimia sekä valaistuksen teknologioita ja komponentteja esittelevien näytteilleasettajien messuosastoilla. Messuilla on mukana yhteensä yli 2.700 näytteilleasettajaa ja yli 220.000 messuvierasta eri puolilta maailmaa. Kaikkein suurin ja tärkein osa-alue on valaistus.

Kerta kerralta enemmän huomiota messuilla saa designvalaisimiin keskittynyt ”Decorative Lighting” -osio. Yksityiseen ja julkiseen sisustamiseen tarkoitetuille designvalaisimille on omistettu kaikkiaan kuusi messuhallia. Mukana ovat sekä suuret maailmankuulut valaisinvalmistajat että pienempiä uusia tulokkaita.  Lisäksi myös teknisten valaisinten puolella designorientoituneet tekniset valaisimet ovat saaneet aivan oman hallinsa.

 

2018 Light+Building

 

Näytteilleasettajien tarjontaa täydentää Light + Buildingin mittava oheisohjelma. Esimerkiksi kansainvälisen trenditoimisto bora.herke.palmisanon näytteilleasettajien tuotteista kokoama trendinäyttely ja innovatiiviseen designiin keskittynyt Design Plus -kilpailu ovat messujen ohjelmatarjonnan kohokohtia.  Light + Buildingissä jaetaan myös yksi merkittävimmistä kansainvälisistä sisustusarkkitehtuuripalkinnoista, AIT Award.

 

 

Lisätietoa Light + Buildingistä, sen ohjelmasta ja messulipuista löytyy suomeksi Messe Frankfurtin Suomen edustajan Messeforumin suomenkielisiltä Light + Building sivuilta sekä messujen englanninkielisiltä nettisivuilta.

 

Hae sivustolta:

X