Lammi Kivitalo -suunnittelukilpailu opiskelijoille 1.10.–15.11.2019

 

 

Lammi Kivitalot on Suomen ostetuin kivitalomerkki, joka tunnetaan erityisesti laadusta, designista ja luotettavuudesta.

Nyt Lammi Kivitalot etsii ennakkoluulottomia näkemyksiä kivitaloarkkitehtuurista tänään ja tulevaisuudessa. Siksi se haastaa arkkitehti- ja rakennusarkkitehtiopiskelijat tutustumaan harkkorakentamisen materiaaleihin ja mahdollisuuksiin.

Tavoitteena on löytää uusia ideoita ja harkkorakentamisen ratkaisuja pientalorakentamiseen ja arkkitehtuuriin kahdessa kategoriassa: Kaupunkitalo ja Tulevaisuuden talo.

Kilpailuaika on 1.10.-15.11.2019. Kilpailuun kannustetaan osallistumaan kaikki opintojaan suorittavat tai opinnoissaan loppusuoralla olevat, päättötyötään tekevät arkkitehti- ja rakennusarkkitehtiopiskelijat.

Pääpalkintona 4 000 euroa

Kilpailussa jaetaan 4000, 2000 ja 1000 euron arvoiset rahapalkinnot.

Lisäksi voittajatyöt (1-3 kpl) julkaistaan Lammi Ideakirja -talomallistossa suunnittelijatietoineen. Lammi Ideakirja tarjoaa ideoita ja ratkaisuja pientalorakentamista suunnitteleville ja siitä haaveileville. Julkaisu on tilattavissa Lammin verkkosivustolta ja sitä jaetaan kaikilla rakentamisen ja sisustamisen messuilla, joille Lammi osallistuu.

Kaksi kilpailukategoriaa tämän päivän ja tulevaisuuden asumiseen

Kilpailukategoriat on valittu vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden asumiseen. Kaupunkitalo-kategoriassa paneudutaan nykytrendiin, jossa unelmana on asua pientalossa kaupungin palveluiden ja kulkuyhteyksien lähellä. Kivitalo sopii mainiosti myös kompaktille kaupunkitontille ja kategoriassa suunnitellaan noin 90–150 m2 kokoisia pientaloja.

Tulevaisuuden talo -kategoriassa etsitään opiskelijoiden omia näkemyksiä siitä, mihin pientaloarkkitehtuuri on muotoutumassa kymmenessä vuodessa. Millaisiin asenteisiin ja unelmiin arkkitehtuuri silloin vastaa?    

Lammi Kivitalot on Suomen ostetuin kivitalomerkki. Kilpailun kautta se haluaa edistää suomalaista kivitaloarkkitehtuuria yhdessä tulevaisuuden suunnittelijoiden kanssa. Kilpailun tulokset julkistetaan marraskuussa 2019.

Lisätietoja kilpailusta ja siihen osallistumisesta lammi.fi/suunnittelukilpailu »

 

Lammi on vuonna 1956 perustettu perheyritys ja kivirakentamisen pioneeri. Vuosikymmenten aikana alaa muovanneet tuoteinnovaatiot tekivät jo kauan sitten Lammista kivirakentamisen suunnannäyttäjän. Siksi alalla nykyisin käytössä olevien tuotteiden ja käytäntöjen lähde löytyykin lähes aina juuri Lammilta.

Tänään Lammi on elinvoimainen ja vakavarainen alan markkinajohtaja, joka valmistaa huippulaadukkaita harkko- ja perustustuotteita, joista syntyy kunnianhimoisia ja yksilöllisiä kivitaloja. Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Lammilla, Vantaalla ja Dabrowa Gorniszassa Puolassa. Lammin asiakkaita ovat rakennusalan ammattilaiset ja omakotitaloja rakentavat perheet.

Lisätietoja osoitteessa lammi.fi

Hae sivustolta:

X