HI-MACS® supermuovautuva komposiittikivi – uusi innovaatio

Design LG Hausys Material HI-MACS® Intense Ultra Photo credit © Studio Podrini - HI-MACS®

LG Hausys toi muutama vuosi sitten komposiittikivimarkkinoille innovatiivisen HI-MACS® Ultra-Thermoforming-tuotteen, joka vie muotoilun mahdollisuudet uudelle tasolle 30% entistä paremman lämpömuovautuvuuden myötä. Tuote on suurin innovaatio Solid Surface -materiaalien historiassa niiden tultua markkinoille vuonna 1967.

Tänä syksynä valkoinen supermuovautuva tuote sai seurakseen HI-MACS® Intense Ultran, jossa supermuovautuvuuteen yhdistyy intensiivinen väritekniikka. Sävyt ovat musta, tummanharmaa ja harmaa.

Design LG Hausys Material HI-MACS® Strato Collection: Strato Wind Z003, Strato Slate Z005, Strato Cloud Z001 Photo credit HI-MACS® by LG Hausys

Supermuovautuvien materiaalien uudenlainen koostumus mahdollistaa monipuolisemman muotoilun, sillä materiaalin pienin taivutussäde on 6 mm normaalin 50 mm sijaan. Intense Ultrassa tummat värit ovat intensiivisempiä ja ne kestävät myös naarmuuntumista paremmin, kuin perinteinen tumma komposiittikivi. Uusi koostumus säilyttää värin muuttumattomana sekä valmistuksen aikana että sen jälkeen. Materiaalista irtoaa myös entistä vähemmän hiontapölyä ja pintaan tai reunoihin ei jää niin helposti hiontajälkiä.

LG Hausys on tuonut tänä vuonna HI-MACS komposiittikivien valikoimaan mielenkiintoisia tuotteita. Uutuuksia ovat lineaarisesti kuviotu Strato-mallisto värijuovilla ja neutraaleilla sävyillä sekä lisäkuosit karhean betoniseen Concrete –kokoelmaan. Korkealaatuisen marmorireplikoiden Marmo-kokoelmaa on täydennetty neljällä uudella kuosilla, joista erityisesti juovalliset M606 Aurora Bianco ja M608 Aurora Grey näyttävät todella kauniilta.

Material HI-MACS® Concrete and Marmo Collections Photo credit © Petr Krejci and LG Hausys (depending on the image)

Sertifioitu komposiittikivi

HI-MACS-komposiittikivi on sertifioitu materiaali, joka täyttää vaativimmat laatustandardit palo-, päästö- hygieenisyys- ja ympäristöluokituksissa niin meriteollisuudessa, terveydenhuollossa kuin teollisuudessakin. Valikoimassa on värivaihtoehtoja noin sata.

LG Hausysin valmistaman komposiittikiven pääkomponentti on alumiinihydroksidi, jota syntyy alumiinin prosessoinnin sivutuotteena. Sidosaineena käytetään akryylia. Lisäksi tuote sisältää väriainetta. Valmistusprosessissa HI-MACS karkaistaan, joka tekee materiaalista erittäin tasalaatuista ja kestävää. Karkaisu myös vähentää materiaalin sisäisiä jännityksiä, joten HI-MACS-komposiittikiveä voidaan lämpömuovata helposti materiaalin rakenteen heikentymättä. Lämpömuovauksella materiaalista saa kauniisti muotoiltuja kalusteita ja erikoisliiman avulla saumattomia kalustekokonaisuuksia, kuten yhtenäisiä pesuallastasoja.

HI-MACS-levyissä on valmistusvaiheen hiontatyötä vähentävä tehdashionta ja suojakalvo, joka pitää esikäsitellyn pinnan ehjänä lopputuotteen valmistukseen saakka. Nämä vähentävät käsittelyyn tarvittavia työtunteja ja nopeuttavat kalusteiden valmistusta.

HI-MACS komposiittikiveä tuo maahan Nordstock Ltd Oy, joka tarjoaa asiakkailleen sertifioituja, emissiovapaita, antibakteerisia ja helposti huollettavia pintarakennemateriaaleja. Muita LG:n tuotteita Nordstockilla ovat mm. eri projektikohteisiin soveltuvat lattiapinnoitteet, joista antibakteerinen homogeeninen vinyylimatto Origin soveltuu sekä terveydenhuollon että muiden vaativien tilojen lattioihin. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös itseliimautuva sisustuskalvo Benif sekä kalusteteollisuuden käyttämät 3D pinnoitekalvot. Nordstock tuo maahan myös aidosta liuskekivestä valmistettua kiviviilua sekä laadukkaita Gizirin kalustelevyjä. Omaa mallistoa ovat korkealaatuiset ja helposti asennettavat Nordstock Flooring vinyylilankut ja -laatat.

Nordstock Ltd Oy on pintamateriaalien maahantuoja, joka tarjoaa joustavaa palvelua sisustussuunnittelun ja -rakentamisen ammattilaisille. Valikoimassa on laadukkaita tuotteita kaluste- ja huonekaluvalmistukseen sekä yksityisten ja julkisten tilojen sisustukseen. Asiakkaita ovat mm. kalusteteollisuus, rakennuttajat, rakennusliikkeet, puusepänliikkeet, erikoiskalustevalmistajat, arkkitehdit, sisustusarkkitehdit ja sisustussuunnittelijat, projektisisustajat sekä sisustusurakoitsijat. Nordstockin toimialueeseen kuuluu Suomen lisäksi Baltian maat, joista vastaa Liettuassa sijaitseva tytäryhtiö UAB Nordstock Baltica.

Design LG Hausys Material HI-MACS® Marmo Collection M606 Aurora Bianco

Hae sivustolta:

X