Hangon Graniittilinna - opiskelijakilpailu

13.3. – 6.6.2017

Kilpailutehtävän tausta


Graniittilinna on rakennettu pääosin vuosina 1886 – 1903 ja sen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Grahn, Hedman ja Wasastjärna. Rakennus valmistui aikanaan Oy Granit Ab:n käyttöön, myöhemmin kiinteistössä on toiminut Suomen Väriteollisuus Oy sekä Puolustusministeriö 1980 – 2002. Kilpailun tavoitteena on löytää 1430 m² rakennukselle uusiokäyttö ja 1000 m² lisärakennusoikeudelle toiminnallinen ja arkkitehtoninen visio. Suunnittelualue ja rakennus sijaitsevat osoitteessa Satamakatu 4, Hanko.

Kilpailun tavoitteet

Merellisen matkailun käsite on muuttumassa. Toimialan markkinat sekä kasvupotentiaalin tulevaisuudessa muodostavat maitse liikkuvat ihmiset ja Hangossa myös merkittävässä määrin kotimaiset ja ulkomailta tulevat veneilijät. Kiinteistön muunneltavuus sesonkiaikojen vaatimuksiin, monipuolisten vaihtoehtojen tarjoaminen ja aivan uusien ideoiden tuominen vahvistamaan Hangon matkailullista vetovoimaa parhaina sesonkeina kuin myös ympärivuotisesti.

Graniittilinnan ideakilpailuun voivat osallistua arkkitehtiopiskelijat sekä korkeakoulu- ja ammattikorkeakoulujen muotoilu, rakennus-, sisustus- ja kiinteistöalan opiskelijat. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn kanssa.

1. palkinto
”Sykkivä Itäsatama”

Tekijät:

Rickard Ramberg
Erik Lönnbro Fukino
Rasmus Rosenblad

2. palkinto
“Crafty”


Tekijä:
Juho Niemi

Lunastus
"Aava"

Tekijä:

Anni Nokkonen

Lunastus
"Hangon Linna TLT-6"


Tekijät:

Ilona Lähde
Laura Snirvi


SAFA-tuomari

Esa Laaksonen
Kuvat
  • Voittanut ehdotus Sykkivä Itäsatama
Kilpailun tila
Ratkenneet
Ajankohdat
Alkaa: 13.3.2017
Sulkeutuu: 6.6.2017
Ratkaistaan: 29.8.2017
Tulokset julkaistaan: 29.8.2017
Linkit
Kilpailun sivut