Kuopion "siltavahdeille" Kestävä Kivitalo -palkinto

Taloista 15-kerroksinen As Oy Kuopion Siltavahti ja 13-kerroksinen As Oy Kuopion Keilanpurje kohoavat Keilankannankanavan rannalla. Keilanpurjeen perustajaurakoitsijana toimi Skanska ja Siltavahdin YIT Rakennus Oy. YIT on rakentanut näiden naapuriin myös kaksi viisikerroksista asuinrakennusta: As Oy Kuopion Siltaneidon ja As Oy Kuopion Keilankannan.

Kaikki neljä taloa on rakennettu samalla tavalla. Julkisivut ovat puhtaaksimuurattua tiiltä ja rungon välipohjarakenteet sekä yläpohja on tehty betonista paikalla valaen. Rakennusten suunnittelussa ja toteutuksessa on ajateltu pitkää elinkaarta ja asumisviihtyvyyttä.

Kestävä Kivitalo -yritysryhmän mukaan Keilankannan talojen arkkitehtuuri pukee onnistuneesti vaativaa ja moni-ilmeistä maastoa. Rakennusten muotokieli edustaa yhtä aikaa sekä klassista että modernia kerrostalorakentamista. Yritysryhmän jäseninä ovat Rudus Oy, Wienerberger Oy Ab, Celsa Steel Service Oy, Betonikeskus/Valmisbetoni, Betonikeskus/Muottiryhmä:Peri Suomi Ltd Oy, Doka Finland Oy ja Ramirent Finland Oy.

Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään henkilöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. Toiminnalle luotiin suuntaviivat vuonna 1994 Ruduksen aloitteesta. Vuonna 2010 palkinnon saivat Asunto Oy:t Kuopion Keilanpurjeen, Kuopion Siltavahdin, Kuopion Siltaneidon ja Kuopion Keilankannan toteuttamiseen osallistuneet henkilöt:

Sillman Arkkitehtitoimisto Oy
Arkkitehti SAFA Olli Nieminen

QVIM Arkkitehdit Oy
Arkkitehti SAFA Jouni Ilmarinen

YIT Rakennus Oy
Aluejohtaja Risto Pennanen, projektipäällikkö Marjo Puolakka, työpäällikkö Jukka Tengvall, vastaava mestari Pekka Levy

Skanska Talonrakennus Oy
Aluejohtaja Tarmo Stjerna, aluepäällikkö Janne Mönkkönen, hankekehitysjohtaja Panu Sivula, työpäällikkö Riku Pyykönen, vastaava mestari Ville Kettunen

Insinööritoimisto SRT Oy
Diplomi-insinööri Kari Reinikainen

Rakennussuunnittelutoimisto Nylund Oy
Rakennusinsinööri Pauli Pehkonen

Insinööritoimisto Kantelinen Oy
Toimitusjohtaja Markku Kantelinen

Julkaistu 15.9.2010

Takaisin