Arkkitehtiryhmä A6 voittoon Vanajanrannan kilpailussa

Hämeenlinnan kaupunki yhteistyökumppaneineen järjesti kutsukilpailun Vanajanranta II ‐alueen asuinkortteleiden suunnittelusta Vanajaveden itärannalle, Verkatehtaan kulttuurikeskuksen ja rautatieaseman välittömään läheisyyteen. Kilpailuun kutsuttiin Arkkitehtitoimisto A‐Konsultit Oy, Arkkitehtitoimisto Ark‐House Oy, Arkkitehtiryhmä A6 Oy ja Verstas Arkkitehdit Oy ja se toteutettiin SAFA:n kilpailuperiaatteiden mukaisena suppeana arkkitehtuurikilpailuna.

Kilpailun tavoitteena oli löytää kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen ja energiatehokas kaupunkiasumiseen painottuva kortteliratkaisu.

Palkintolautakunta valitsi yksimielisesti kilpailun voittajaksi ehdotuksen "Vana". Tekijöiksi paljastui Arkkitehtiryhmä A6 Oy, tekijöinä arkkitehdit SAFA Jyri Haukkavaara, Eeva Kilpiö, Jukka Linko, Tapio Saarelainen ja Jaakko Sutela. Avustajat: Samuli Ellä, rakennusarkkitehti, arkkitehtiopiskelija ja Jukka Kähkönen, arkkitehti SAFA. Katu- ja liikennesuunnittelu:DI Seppo Karppinen / Sito Oy, maisemasuunnittelu: maisema-arkkitehti Niina Meronen / Sito Oy sekä rakennesuunnittelu: rakennusinsinööri Pekka Länsimies / Insinööritoimisto Ylimäki & Tikkanen.

"Vana on monella osa‐alueella kilpailun parhaimmistoa ja selkeän perusratkaisun pohjalta on hyvä lähteä kehittämään alueen kaavoitusta. Jatkotyössä tulee puntaroida senioritalon ominaisuuksia, huomioida keskustasta saapuvan orientoituminen (kulmatontin merkitys) ja selkeyttää Paasikiventien kevyen liikenteen yhteyttä Aurinkokadulle. Samoin jouduttaneen miettimään vielä autopaikkanormia, autopaikkamääriä ja sitä kautta muodostuvaa kokonaiskerrosalaa," arvostelussa todettiin.

Voittanut ehdotus "Vana", Arkkitehtiryhmä A6 Oy
www.a6oy.fi
Lue lisää:

Julkaistu 9.12.2011

Takaisin