Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikko, TADA, 2018

24.8.2018 - 31.8.2018

Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikko, TADA, järjestetään 24.8. - 31.8.2018. Vuonna 2018 TADA- viikon teema on identiteetti. Teema virittää pohtimaan arkkitehtuurin ja muotoilun ulottuvuuksia kontekstin, käyttäjäkokemuksen ja ammatillisen identiteetin näkökulmasta. Tapahtumaviikon yhteydessä on perinteisesti järjestetty eri ikäryhmille työpajoja, seminaareja ja näyttelyitä ympäri kaupunkia yhteistyössä eri julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa.

Vetovoimaiset päätapahtumat kokoavat suunnittelun ammattilaisia ja harrastajia koko maasta

Tänä vuonna kansainvälisen Architecture and Cities in Transition –seminaarin (ACT) esiintyjiksi saapuu nimekkäitä arkkitehteja Reykjavikista, Pariisista, Berliinistä ja Barcelonasta. ACT-seminaarin toinen päivä järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin maankäytön suunnittelun kanssa, jolloin nähdään myös katsaus nykyisiin ja tuleviin maankäytön suunnittelun hankkeisiin.

Designtori juhlii 10-vuotis syntymäpäiväänsä Tullikamarilla sunnuntaina 74 kotimaisen muotoilualan yrityksen voimin. Tapahtumassa nähdään mm. Galleria Rajatilan kuratoiman taiteilijan Ida Sofia Flemingin teoksia ja performanssiesitys.

Viikko on täynnä matalan kynnyksen muotoilu- ja arkkitehtuuriaiheista ohjelmaa

Viikon avajaisperjantaina 24.8. Open Studios -tapahtuma avaa luovien alojen toimistojen ovet kaupunkilaisille. Päivän aikana pääset tutustumaan esimerkiksi graafikoiden, valokuvaajien, muotoilijoiden ja arkkitehtien työskentelyyn. Samana iltana “Late night shopping” -illan putiikit Tampereen keskustassa ovat auki pidennetysti. Kohteista löytyy oheisohjelmaa, tarjottavaa ja kutkuttavia tarjouksia.

Vanhaan kirjastotaloon vasta toteutetun kulttuuritalo Laikun alueella järjestetään pitkin viikkoa mielenkiintoisia ohjelmaa. Luvassa on muun muassa skeittaustapahtuma ja arkkitehtuurikierros. Lisäksi lastenkulttuurikeskus Rullasta löytyy tekemistä myös lapsille: koko viikon pyörivä työpajamuotoinen Unien maisema -yhteisötaideteos hahmottaa lasten perspektiivistä unien eriskummallista maailmaa.

Viikon aikana kannattaa myös tutustua Eetu Haverisen Olipa kerran öljy -taidejuliste näyttelyyn Finlaysonin Pala-kahvilassa sekä Tiina Hassisen ja Miikka Koiviston “Pöytätavat” -nimiseen lasi- ja keramiikkanäyttelyyn rautatieaseman ikkunavitriineissä.

Tutustu koko viikon ohjelmaan osoitteessa http://www.tadaweek.com/ohjelma

http://www.tadaweek.com
http://www.facebook.com/TADAweek
http://www.instagram.com/tadaweek

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Lotta Wilén
email: lotta.wilen(@)tadaweek.com
p: +358 50 357 5794
Liittyvää tietoa

Lataa esite PDF-muodossa