Näyttely ”Lupa & Amos”

Villa Lante, Rooma, Italia 6.4.2018 - 23.10.2018

Huhtikuun 6 pnä avataan Villa Lantessa Roomassa näyttely, jonka teema on rakennuskulttuurin aikasyvyys. Näyttely on syntynyt Tampereen teknillisen yliopiston ja Suomen Rooman-instituutin yhteistyönä, sen ideoinnista ja kokoamisesta on vastannut prof.em. Tore Tallqvist.

Näyttelyaineisto tukeutuu arkkitehtuurin historian peruskurssilla tehtyihin harjoitustöihin, jotka vuosien varrella ovat syntyneet Tampereella. Näyttely esittelee aineiston avulla pedagogisen idean, joka pohjautuu aikatilojen rakentamiseen ennen opiskelijoiden varsinaista perehtymistä arkkitehtuurin historiaan. Itse Villa Lante on näyttelyssä eräs Laterna Magica (ks kuva), joka tuo näkyviin kolmentuhannen vuoden aikatilan, kokonaiskuvan Euroopan ja Rooman arkkitehtuurin historiasta. Kolmantena osiona näyttely esittelee aikasyvyyden tarkemmin määriteltynä arvotekijänä, kun haasteena on yhdistää arkkitehtuurin ja rakennuskulttuurin ajattomat arvo-ominaisuudet toisiinsa. Avautuu eräs reitti, jota pitkin voitaisiin tietoisemmin kytkeä aikasyvyys näkökentässä arkkitehdin arkisiin työtehtäviin.

Näyttely on avoinna 6.4.-23.10. ja instituutti on auki arkisin 09-12. Muista ajoista tai suurempien ryhmien vierailuista pyydetään ottamaan yhteyttä joko instituutin toimistoon tai intendenttiin info @ irfrome.org. Muihin tiedusteluihin vastaa arkkitehti Iida Kalakoski, TTY, iida.kalakoski(@)tut.fi.
Liittyvää tietoa

Lataa esite PDF-muodossa