Lapin SAFAn taidenäyttely

Rovaniemen kaupunkikirjaston Lapponica-sali, Jorma Eton tie 6, Rovaniemi 6.2.2018 - 4.3.2018

Suomen arkkitehtiliiton paikallisosasto, Peräpohjolan ja Lapin arkkitehdit SAFA, järjestää taidenäyttelyn, joka koostuu edesmenneen kollegamme Matti Pennalan (1946-2016) retrospektiivinäyttelystä ja viiden jäsenemme henkilökohtaisista taideteoksista.

Arkkitehti Matti Pennala, yksi näyttelyn aloitteentekijöistä, nukkui yllättäen pois kotonaan syksyllä 2016. Hän oli ehtinyt keväällä pitää Limingan kirjastossa 70-vuotisnäyttelynsä ”Tässon täät”. Pennala tunnetaan rikkaasta ja värikkäästä muotokielestä arkkitehtina, taiteilijana ja kirjoittajana. Hänen vaimonsa Ritva-Liisa Pihlaja tuo näyttelyyn ”muistoina kauneudesta” miehensä tuotantoa, muun muassa tussipiirustuksia, veistoksia ja kirjoja.

Muut näytteille asettajat ovat Lapin SAFAn jäsenet Tero Eloranta ja Kirsi Vainio Kemistä, Marja Yliniva ja Eva Persson Puurula Rovaniemeltä sekä Jari Miettunen Simoniemestä. Näyttelyyn esille laitettujen taideteosten materiaalit ja tekniikat vaihtelevat ja mukana on sekä vanhoja että uusia tuotoksia.

Näyttelyn tarkoituksena on tuoda esille arkkitehtien osaamisen moninaisuutta. Arkkitehdit ovat usein myös taiteilijoita ja muotoilijoita. Se on ammattiin kuuluva vahvuus, joka ilmenee mm. rakennusten ja tilojen sommittelussa, massoittelussa, tasapainon tavoittelussa ja visuaalisuuden huomioon ottamisessa. Heillä on usein kyky huomioida myös tilan ja paikan henkeä eli se miten ihmiset kokevat ympäristöönsä ja paikkaan liittyvät tunteet.

Aukioloajat: ma-to 9-20, pe 9-18, la-su 11-16
Avajaiset: 6.2.2018 klo 17-19

Lapin SAFAn näyttely
Liittyvää tietoa

Lataa esite PDF-muodossa