Ajankohtaissivuilta löydät alan uutisia, tapahtumia, seminaareja, näyttelyitä ja teräviä kannanottoja arkkitehtuuriin ja rakennetun ympäristön suunnitteluun.

Roihuvuoren ala-asteen peruskorjaus, Jeskanen-Repo-Teränne Arkkitehdit Oy. (Aarno Ruusuvuori v. 1967). Kuva Kuvio Oy.

Ehdota Otto-Iivari Meurman -palkinnon saajaa!

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA on jakanut vuodesta 2013 lähtien Otto-Iivari Meurman -palkinnon.
Otto-Iivari Meurman -palkinnon tarkoituksena on lisätä kiinnostusta suomalaiseen yhdyskunta- ja kaupunkisuunnitteluun sekä antaa tälle toiminnalle valtakunnallisesti arvoa ja tunnustusta. Palkinto jaetaan tunnustuksena arkkitehdille tai arkkitehtiryhmälle, joka on merkittävästi vaikuttanut hyvän elinympäristön luomiseen. Ehdotukset 16.3.mennessä, lue lisää palkinnosta.

Kunta-alalle ja valtion sopimusalalle neuvottelutulokset

Valtion sopimus
Kunta-alan sopimus

Lähetä meille kulttuuriperintötarinasi!

Vuosi 2018 on kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi. Suomessa vuoden pääteemana on osallisuus kulttuuriperintöön. Teema tulee näkymään monin tavoin SAFAn toiminnassa vuonna 2018. Lähetä meille omakohtainen kokemus, tarina tai muisto kulttuuriperintöön liittyen. Tarina voi liittyä esimerkiksi lapsuuden kotiin tai asuinympäristöön, mutta yhtä hyvin nykyiseen elämäntilanteeseen, kesäviettopaikkaan, koti- tai työskentely-ympäristöön. Julkaisemme juttuja vuoden mittaan au:ssa ja SAFAn blogissa. Sarja alkaa au:n tammikuun numerossa.
Kirjoituksia voi lähettää koko vuoden ajan osoitteeseen: au @ safa.fi

Arkkitehtisuunnittelualan työehtosopimus

Ylemmät Toimihenkilöt YTN, Palvelualan työnantajat PALTA ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ovat hyväksyneet omissa hallinnoissaan arkkitehtisuunnittelualan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen ajalle 1.11.2017-31.10.2020.
Tutustu työehtosopimukseen
PDF 324,3Kt
Ervi