Kilpailut

HUOM!

Varmista etukäteen, että kuriiripalvelu kuljettaa arkkitehtuurikilpailujen ehdotuksia. Seuraa lähetyksesi etenemistä internetistä.

Kilpailun järjestäjä tai SAFA eivät maksa kilpailijan kuriirimaksuja tai veroja.

Ota huomioon osallistuessasi ulkomailla järjestettävään kilpailuun

SAFAn kilpailukalenterin Kansainväliset kilpailut -osiossa, on erilaisia kilpailuja, jotka olemme poimineet eri lähteistä. Se, että kilpailu on listassa, ei vielä tarkoita että se olisi asianmukaisesti järjestetty tai "SAFA-hyväksytty". Ole siis kriittinen näiden kilpailujen suhteen.

Kansainvälisissä kilpailuissa annetaan usein kaksi sisäänjättöpäivämäärää, joista aikaisempi ilmoittaa, milloin ehdotus on viimeistään jätettävä postiin tai kuriirille. Myöhäisempi ajankohta ilmoittaa, milloin ehdotuksen on viimeistään oltava perillä järjestäjällä.

Käytä kuriiripalvelua, joka tuntee käytännöt myös EU:n ulkopuolella. Toimistot voivat tehdä laskutussopimuksen kuriiriyrityksen kanssa. Tällöin lähettäjän yhteystiedot eivät näy lähetyksessä eli kilpailusalaisuus säilyy ja myös kustannukset yleensä alenevat.

Lähettäjäksi ei ole hyvä merkitä pelkästään SAFAa. Laita pakettikortin lähettäjätietoihin myös yhteyshenkilön puhelinnumero. Näin varmistat, että sinut tavoitetaan ongelmatilanteessa.

Vääränlainen merkintä lähetyksen sisällöstä voi aiheuttaa lisämaksun ja jumiuttaa ehdotuksen tulliin. Lähetyksen päällä tulee olla merkintä "Printed documents, no commercial value" (NCV). Yhdysvaltoihin meneviin paketteihin vaaditaan tämän lisäksi kuitenkin joku summa, esim tulosteiden tekninen arvo. Mahdolliset CD- ja DVD-levykkeet kannattaa laittaa omana lähetyksenään, sillä ne saattavat jäädä tulliin pitkäksi aikaa.