SAFA

arkkitehtuurikasvatus1

Askeleita arkkitehtuurissa -julkaisu
PDF 2,1Mt

Arkkitehtuurin ABC

Arkkitehtuurin ABC 1 - Löytöretki rakennettuun ympäristöön
PDF 7,6Mt

Golden Cubes 2010-2011 raportti
PDF 2,8Mt

Golden Cubes 2011-2013 -raporttiin
PDF 4,2Mt

Arkkitehtuurikasvatus

Arkkitehtuurin kansalaiskasvatus on rakennettuun ympäristöön liittyvää ympäristökasvatusta, kulttuuriperintöopetusta ja taiteen perusopetusta. Sen päätavoitteina on auttaa kansalaisia ymmärtämään:


Suomen Arkkitehtiliitto SAFA on osallistunut aktiivisesti arkkitehtuurikasvatuksen edistämistyöhön Viihtyisä ympäristö -virikekirjan (1981) julkaisemisesta saakka. Vuosien varrella se on julkaissut myös Askeleita Arkkitehtuurissa – Arkkitehtuurin kansalaiskasvatus Suomessa ja Arkkitehtuurikasvatuksen rakennuspuita -raportit (1999 ja 2001), Arkkitehtuurin ABC – Löytöretki rakennettuun ympäristöön ja Arkkitehtuurin ABC II – Peruskäsitteitä -oppikirjat (2004 ja 2007) sekä ensimmäisen arkkitehtuurikasvatuksen verkkosivuston (2005), joka on vuonna 2012 siirtynyt uudistettuna Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen ylläpidettäväksi.

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA nimeää joka neljäs vuosi edustajansa kansainvälisen, arkkitehtiliittojen kattojärjestön UIA:n Architecture & Children -työryhmään sekä organisoi työryhmän järjestämän Golden Cubes -arkkitehtuurikasvatuskilpailun kansallisen osakilpailun joka kolmas vuosi. Tutustu Golden Cubes 2011-2013-raporttiin .

Seuraa arkkitehtuurikasvatuksen ajankohtaisia uutisia ja tutustu opetusmateriaalipankkiin arkkitehtuurikasvatuksen verkkosivuilla!
Tutustu arkkitehtuurikasvatus-
sivustoon:
www.arkkitehtuurikasvatus.fi