Seniorikerrostalojen kutsukilpailu Viikkiin ratkaistu

Helsingin seurakuntayhtymä järjesti yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa arkkitehtuurikutsukilpailun senioriasumiseen soveltuvien asuinkerrostalojen suunnittelusta Viikin Latokartanoon. Kilpailun kohteena oli Agronominkadun varrella oleva tontti 36227/1. Kilpailun tarkoituksena oli löytää kaupunkikuvallisesti, arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen, kohtuuhintainen ja energiatehokas ratkaisu.

Helsingin seurakuntayhtymä rakennuttaa tontille vapaarahoitteisen kohteen, johon tulee vuokra-asuntoja tai vuokra-asuntojen ja omistusasuntojen muodostama kokonaisuus. Asunnot tuli suunnitella normaaliasumista koskevien määräysten ja ohjeiden puitteissa siten, että ne soveltuvat hyvin myös senioriasukkaille. Hankkeessa varaudutaan siihen, että senioriasukkaat voivat tukeutua viereisen vanhusten palvelutalon palveluihin.

Kilpailuun kutsuttiin viisi arkkitehtitoimistoa: Arkkitehtiryhmä A6 Oy, Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula Oy, Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy, Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy sekä Playa Arkkitehdit Oy.

Arviointiryhmän mukaan kilpailun kokonaistulos antaa monipuolisen kuvan niistä mahdollisuuksista, joita tilaohjelma ja paikka reunaehtoineen tarjoavat. Kilpailun voittajaksi valittiin yksimielisesti arkkitehdit Kirsi Korhosen ja Mika Penttisen laatima ehdotus ”Letkajenkka”. Korkeatasoinen ja ehjä ehdotus tulkitsee asema-kaavaa tuoreella ja luontevalla tavalla. Se sisältää oivaltavia yksityiskohtia ja myös joitakin rohkeita ratkaisuja.

Kilpailuehdotukset ovat näytteillä 13.9–1.10.2010 Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston Areena-tilassa, osoitteessa Kansakoulunkatu 3. Näyttely on avoinna arkisin 8.15–16.00.

Lehdistötiedote 7.9.2010
DOC 4,3Mt
Lue lisää:

Viikin seniorikerrostalot, 1st prize "Letkajenkka", Arkkitehtitoimisto Kirsi Korhonen ja Mika Pentti

Julkaistu 7.9.2010

Takaisin