Oulun Tuiran Lohipadon kilpailu ratkesi

Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy valittiin Tuiran Lohipadon korttelin 114 kutsukilpailun voittajaksi. Kilpailuun kutsuttiin yhteensä viisi Oululaista toimistoa: Arkkitehdit m3 Oy, Arkkitehtitoimisto Pekka Lukkaroinen Oy, Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy, Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Ky ja Ave Forma Oy (Venanzia Rizzi). Kilpailijoiden valitsemana tuomariston asiantuntijana toimi arkkitehti SAFA, professori Pentti Kareoja.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää kaupunkikuvallisesti, arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen ratkaisu uuden asemakaavan pohjaksi. Kilpailijoiden tuli huomioida ympäristön lähtökohdat ja ominaispiirteet sekä täydentää ja kehittää alueen asemakaavallista rakennetta, kaupunkikuvaa ja Koskitien katujulkisivua.

Voittanutta ehdotusta pidettiin luontevana. Muun muassa rakennusten sijoittelun avaamia näkymiä ja miellyttäviä pihatiloja kehuttiin. Rakennusten yksikkökokoa ja vaiheittain toteutusta pidettiin järkevänä. Liittyminen Koskitiehen oli palkintolautakunnan mukaan ratkaistu herkästi.Kilpailuun osallistuneet suunnitelmat ovat nähtävissä Oulu 10:n tiloissa Torikatu 10, 2.8–13.8.2010. Näyttely on avoinna kesäaikaan ma–pe 8–16.


www.oulu.ouka.fi

Winning entry "Saaristo, saaristo", Arkkitehtuuritoimisto Seppo Valjus Oy

Julkaistu 2.7.2010

Takaisin