EKO-BOXI ohjaa kestävään suunnitteluun

Lehdistötiedote
julkaisuvapaa 6.5. klo 17


Suomen Arkkitehtiliitto SAFA julkaisi 6.5. kestävän suunnittelun verkkosivuston, EKO-BOXIn, osoitteessa http://www.safa.fi. Julkaisutilaisuus järjestettiin Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston tiedotus- ja näyttelykeskus Laiturilla, Narinkkatorilla.

EKO-BOXI on kaikille suunnattu tietopaketti kestävästä rakentamisesta sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksesta rakentamiseen. EKO-BOXIssa painotetaan rakennusten ja yhdyskuntien suunnitteluvaiheen merkitystä ekologisesti kestävän kokonaisuuden saavuttamiseksi. Kokonaisvaltainen, kestävä suunnitteluote jää helposti yksittäisten teknisten ratkaisujen varjoon.

- Sivuston tavoitteena on helpottaa suunnittelijoiden työtä sekä tarjota taustatietoa myös esimerkiksi omakotitalon rakentajalle tai taloyhtiön asukkaille, verkkosivuston suunnittelusta ja kokoamisesta vastannut Pekka Hänninen EKO-SAFAsta sanoo.
- Rakentajan muistilista tarjoaa käytännönläheisiä ohjeita talon rakentamista suunnittelevalle.

Ekologinen kestävyys suunnittelussa ja rakentamisessa on monen osatekijän summa; se kattaa paljon muutakin kuin energiatehokkuuden. Sivustolla käsitellään mm. kestävän kehityksen mukaista yhdyskuntasuunnittelua, ekologisesti kestävää rakennussuunnittelua ja korjausrakentamista, hiilidioksidipäästöjen vähentämispotentiaalia, luonnonvarojen riittävyyttä ja luonnon monimuotoisuuden huomioon ottamista.

EKO-BOXI toimii myös eräänlaisena ekologisen suunnittelutiedon porttina kattavan linkkilistansa ansiosta. Ekologisesti kestävän suunnittelun linkkilistaan on koottu mm. erilaisia laskureita ja työkaluja, alan järjestöjen ja viranomaisten yhteystietoja sekä kestävän rakentamisen linkkejä. Yhtä laajaa ekologisen rakentamisen linkkilistaa ei löydy muualta.

EKO-BOXIn julkaisutilaisuudessa arkkitehti Harri Hagan puhuu ekologisesta suunnittelusta ja arkkitehdit Olli Sarlin ja Marja Sopanen kertovat Euroopan ekopääkaupungista Freiburgista. Uuden verkkosivuston ja sen sisällön esittelee aineiston kokoamisesta ja jäsentelystä vastannut arkkitehtiylioppilas Pekka Hänninen.
Aika: 6.5. klo 17 alkaen
Paikka: KSV:n tiedotus- ja näyttelykeskus Laituri, Kampin Narinkkatori

Tervetuloa!


Lisätietoja:
Kestävän suunnittelun sivusto - EKO-BOX
Pekka Hänninen, EKO-SAFA, 040 747 2578
Päivi Virtanen, tiedottaja, SAFA, 050 570 4180

Julkaistu 6.5.2010

Takaisin