Raision keskikaupungin kutsukilpailu

Raision kaupunki ja Tiehallinto (1.1.2010 alkaen Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ELY) järjestivät kutsukilpailun Raision keskustan suunnittelusta. Kilpailun tarkoituksena oli kartoittaa erilaisia ratkaisumahdollisuuksia ja löytää periaateratkaisu, joka voi toimia osayleiskaavan jatkosuunnittelun ja päätöksenteon pohjana.

Kilpailulla tavoiteltiin kaupunkikuvallisesti ansiokkasta, liikenteellisesti toimivaa ja sosiaalista toiminnallisuutta aktivoivaa suunnitelmaa. Keskikaupunkialueen kehittäminen tukee kestävän kehityksen huomioon ottamista kaupunkirakenteessa. Kilpailu järjestettiin rajoitettuna kutsukilpailuna siten, että osanottajiksi oli päätetty kutsua kolme monialaista työryhmää. Kilpailijoiden valitsemana tuomariston asiantuntijana toimi arkkitehti SAFA Pekka Mäki.

Kutsutut:
- Kirsti Sivén ja Asko Takala Arkkitehdit Oy, Trafix Oy, Maisema-arkkitehdit Byman & Ruokonen Oy ja Terveyspuistot Konsultointi
- Helin & Co Arkkitehdit Oy, Trafix Oy, Loci Maisema-arkkitehdit Oy ja Tuomas Santasalo Ky
- Arkkitehtitoimisto Harris - Kjisik Oy, WSP Finland Oy ja TP Group Finland Oy - Keskustakehitys.

Kilpailun voitti ehdotus "Vihreä nauha" , pääsuunnittelijana Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy, arkkitehdit Kirsti Sivén ja Asko Takala. Avustajina toimivat arkkitehdit Sandra Boman, Jonas Malmberg, Tatu Pärssinen, Alex Torres ja Annika Väisänen. Liikennesuunnittelijana olivat insinöörit Jouni Ikäheimo ja Harri Haantio Trafix Oy:stä, maisemasuunnittelusta vastasi arkkitehti Eeva Byman Maisema-arkkitehdit Byman & Ruokonen Oy:stä, elinkeinoelämän asiantuntijana toimi Terveyspuistot Konsultoinnista valtiotieteen lisensiaatti Leif Sonkin ja ympäristöasiantuntijana diplomi-insinöörit Anja Nysten ja Thomas Andersson Ecobio Oy:stä.

Lue lisää:

Raision keskusta, 1. palkinto, "Vihreä nauha", Kirsti Sivén ja Asko Takala Arkkitehdit Oy, Trafix OyJulkaistu 16.4.2010

Takaisin