Helsingin kulttuuriteko 2009 –kunniamaininta Open House Helsinki -tapahtumalle

Helsingin kulttuuriteko 2009 -palkinto on myönnetty Suvilahden graffitiaidalle. Ensimmäistä kertaa jaetun palkinnon suuruus on 5000 euroa. Lisäksi jaettiin kunniamaininnat kolmelle kulttuuriteolle: Musiikkiteatteri Kapsäkin uuden tilan perustaminen Vallilaan, nuorisokulttuuria esiin nostava Oy Basso Media Ltd. sekä OpenHouseHelsinki -tapahtuma, joka avasi kaupunkilaisille ja vierailijoille ovet esimerkiksi Irakin suurlähetystöön ja muihin sellaisiin paikkoihin, joihin ei yleensä pääse.

- Kiitos kuuluu myös kaikille OpenHouseHelsinki -tapahtumassa mukana olleille esittelijöille. Tapahtuman onnistuminen on pitkälti nimenomaan kohde-esittelijöiden tärkeän työn ansiota, tapahtuman koordinaattori Meri Louekari sanoo.

Tunnustuksen saajan valitsi Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta kaupunkilaisten syksyllä 2009 lähettämien ehdotusten pohjalta. Palkintoa sai ehdottaa Helsingissä vuoden 2009 aikana tehdylle kulttuuriteolle, joka on saanut näkemään asiat uudella tavalla, muuttanut tai haastanut olemassa olevaa tilaa tai toimintatapaa.

Julkaistu 19.1.2010

Takaisin