Arkkitehtuuritutkijat kokoontuvat Otaniemeen

Otaniemessä käynnistyy 22.–23.10. uusi tapahtumaperinne, Arkkitehtuuritutkimuksen päivät. Suomen arkkitehtikoulujen, Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn ja Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutus keskuksen (YTK) järjestämillä ensimmäisillä Arkkitehtuuritutkimuksen päivillä luodaan yleiskatsaus alan tutkimuskenttään.

Arkkitehtuurin alalla on jo pitkään ollut tarve vahvistaa arkkitehtuurin tutkijoiden tiedeyhteisöä ja vuorovaikutusta. Arkkitehtuuritutkimuksen päivistä toivotaan foorumia, joka vahvistaa tutkimusyhteistyötä ja tuo yhteen käytännön työn ja tieteen tekijöitä. Tapahtuman taustalla on Suomen arkkitehtikoulujen, Yhdyskuntasuunnittelun tutkimus- ja koulutuskeskuksen (YTK) ja Suomen Arkkitehtiliiton edustajista koostuva työryhmä.

Tiedossa on luentoja ja työryhmäalustuksia mm. suunnitteluprosessin kehittämisestä, inventoinnista, oppimisympäristöistä, vallasta, käyttäjänäkökulmasta ja monikulttuurisuudesta.

Tapahtuman keynote-luennot pitävät professorit Kimmo Lapintie (TKK) ’Tieteet, taiteet ja uskonnot’, Ari Hynynen (TTY) ’2000-luvun tutkimuksen uudet tuulet’, ja Lauri Louekari (OY) ’Tieto ja eläytyminen’.

Lisätietoja:

• Heini Korpelainen, SAFA, tutkimuskoordinaattori, p. 040 724 0971, heini.korpelainen @ safa.fi
• Päivi Virtanen, SAFA, tiedottaja, p. 050 570 4180, paivi.virtanen @ safa.fi

Päivien tieteellinen toimikunta:
Sari Hirvonen-Kantola/OY
Lauri Louekari/OY
Kimmo Lapintie/TKK
Aija Staffans/TKK
Olli-Paavo Koponen/TTY
Terttu Pakarinen/TTY
Raine Mäntysalo/YTK
Markku Norvasuo/YTK

Julkaistu 21.10.2009

Takaisin