Rekisteröityminen Helsingin Keskustakirjaston kilpailuun on alkanut

Helsingin kaupunki järjestää avoimen, kaksivaiheisen kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun keskustakirjaston suunnittelusta. Kilpailussa haetaan uuden ajan kirjastoa. Tavoitteena on elävä ja toiminnallisesti monipuolinen ihmisten kohtaamispaikka ja energiatehokas merkkirakennus.

Keskustakirjasto sijoittuu kaupunkikuvallisesti ja symbolisesti erittäin merkittävälle paikalle Helsingin ydinkeskustaan, Töölönlahden alueelle kortteliin numero 2014.

Kilpailu on avoin kaikille kelpoisuusehdot täyttäville työryhmille. Kussakin työryhmässä on oltava energiatekninen asiantuntija.

Kilpailuasiakirjat julkaistaan verkkosivuilla 5.1.2012. Ensimmäisen vaiheen kilpailuaika on 5.1.–16.4.2012. Tuomaristo valitsee 6–8 parasta ehdotusta toiseen vaiheeseen, joka käynnistyy syksyllä 2012. Tulokset julkistetaan kesäkuussa 2013. Kilpailukielenä ovat suomi ja englanti.

Kilpailun aloitusseminaari järjestetään Helsingissä Finlandia-talossa, Helsinki-salissa, 20.1.2012 klo 8.30 -12.00. Vapaa pääsy.


HUOM! Osallistuminen kilpailuun edellyttää rekisteröitymistä verkkosivujen kautta. Rekisteröityminen on alkanut! keskustakirjasto.fi/ilmoittautuminen/

Helsinki City Central Library

Kilpailukutsu
PDF 2,5Mt
kilpailu.keskustakirjasto.fi

Julkaistu 14.12.2011

Takaisin