"Ylös, ulos ja lenkille", kehottaa Ylöjärven kutsukilpailun voittajatyö

Ylöjärven kaupungin järjestämän kilpailun tavoitteena oli suunnitella ja ideoida korkeatasoinen maankäytönratkaisu kaupungin ydinkeskustaan. Tulosten perusteella laaditaan ydinkeskustan osayleiskaavan muutos. Kaavaluonnosvaihtoehdot valmistunevat keväällä 2012.

Suunnittelukilpailuun kutsuttiin neljä arkkitehtitoimistoa: Arkkitehtitoimisto A-Konsultit Oy, Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy, Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy sekä Arkkitehdit LSV Oy.

Palkintolautakunta päätti yksimielisesti valita voittajaksi Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik Oy:n ehdotuksen ”Ylös, ulos ja lenkille”. Voittaneen ehdotuksen ovat laatineet professori, arkkitehti Trevor Harris, professori, arkkitehti Hennu Kjisik ja arkkitehti Ilkka Törmä. Avustajina toimivat arkkitehti Sofia de Vocht, arkkitehti Marta de Abreu Hartman, arkkit.yo Barbara Heier, arkkit.yo Anna-Mari Löfgren ja maisema-arkkit.yo Hertta Ahvenainen. Asiantuntijoina olivat Liisa Ilveskorpi / WSP Finland Ltd (maisemasuunnittelu), Jouni Ikäheimo / Trafix Oy (liikennesuunnittelu), Mikko Suhonen / Trafix (liikennesuunnittelu) sekä Veera Luostarinen / Niras Oy (keskustapalvelujen konsultointi).

Palkintolautakunnan mukaan ehdotus on selkeä ja tavoitteellinen ja siinä on voimakas kaupunkikuvallinen ja -rakenteellinen ote.

Kilpailuehdotukset ovat nähtävillä Ylöjärven kirjastossa 14.–26.11. , sekä nettisivuilla: www.ylojarvi.fi

www.facebook.com/ylojarvenydinkeskusta
Lue lisää:

Ylöjärven ydinkeskusta, voittanut ehdotus. "Ylös, ulos ja lenkille", Arkkitehtitoimisto Harris–Kjisi

Julkaistu 10.11.2011

Takaisin