Vuoden 2011 Ympäristörakenne -tunnustus Eiranrannan uusille puistoille

Eiranrannan kolmen puiston kokonaisuus Helsingissä palkittiin Vuoden 2011 Ympäristörakenne -tunnustuksella. Pyhiinvaeltajanpuisto, Pyhän Birgitan puisto ja Rantakallionpuisto muodostavat luontevan ja korkeatasoisen jatkon Kaivopuiston ja Eiran rannan puistovyöhykkeelle.

Aikaisempi kaupungin laidan joutomaa on nyt tyylikäs ja viihtyisä, kaupunkimainen merenrantamiljöö, joka houkuttelee kävelyyn ja oleskeluun. Puistoaluekokonaisuus rikastuttaa merkittävällä tavalla lähialueen asukkaiden, helsinkiläisten ja turistien virkistysmahdollisuuksia korkeatasoisessa, hengeltään ja tunnelmaltaan käyttäjäystävällisessä ympäristössä.

Kunniamaininnan kilpailussa sai Vähätori Turussa. Vähätorin kunnostus on osa Ihmisille parempi keskusta -hanketta, jolla parannetaan keskustan vetovoimaa ja viihtyisyyttä ja laajennetaan kävelyalueita Aurajoen suuntaan kirjastokorttelin ja Vanhan Suurtorin alueille.

Vuoden Ympäristörakenne -kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi tasokkaita ympäristökokonaisuuksia, joissa hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on luotu esteettisesti ja toiminnallisesti kestävä, hyvä ympäristö. Palkinto jaettiin nyt 21. kerran.

Kilpailun tuomaristossa olivat edustettuina Rakennustuoteteollisuus RTT:n, Puutarhaliiton, Kiviteollisuusliiton, Viherympäristöliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Kuntaliiton, ympäristöministeriön ja lehdistön edustajat.

Julkaistu 3.10.2011

Takaisin