Alvar Aalto -mitali tanskalaiselle Tegnestuen Vandkunsten -arkkitehtitoimistolle

Kymmenes Alvar Aalto -mitali on myönnetty tanskalaiselle Tegnestuen Vandkunsten -arkkitehtitoimistolle. Toimiston edustajat vastaanottivat mitalin tänään Alvar Aallon suunnittelemassa KELA:n päätoimitalossa. Tunnustus myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa arkkitehtiryhmälle yksittäisen arkkitehdin sijaan.

Alvar Aalto – mitali on vuodesta 1967 lähtien myönnetty noin viiden vuoden välein henkilöille, jotka ovat merkittävällä tavalla ansioituneet luovan arkkitehtuurin alalla.

Tegnestuen Vandkunsten on jo lähes 40 vuotta jatkuneessa työssään erikoistunut asuinrakennusten ja asuntoalueiden arkkitehtuuriin. Ryhmä on ollut alansa pioneeri ja suunnannäyttäjä: muuntojoustavuus, yhteisöllisyys, asukkaiden osallistuminen, tiivis-matala ja kestävä kehitys ovat olleet Vandkunstenin arkkitehtuurin ytimessä kauan ennen kuin niistä on tullut asuntoarkkitehtuurin ja -politiikan iskusanoja.

Ryhmässä toimiminen ja ryhmien sosiaalisen dynamiikan tunnistaminen on noin 30 hengen tiiminä työskentelevälle Vandkunstenille luovan työn edellytys ja sen keskeinen käyttövoima. Vandkunstenille arkkitehtuurin sosiaalinen pohja on myös kauneuden lähde, eikä se sulje pois esteettisesti viimeisteltyä ja innovatiivista tilojen, muotojen ja materiaalien hallintaa.

Vandkunsten on linkki, joka yhdistää pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan ja pohjoismaisen arkkitehtuurin parhaat perinteet. Vandkunstenin työ jatkaa ja jalostaa Alvar Aallon aatteellista perimää.

Dianas Have
JPG 1,2Mt
Hestra Parkstad.jpg
JPG 1,5Mt
Norrahamnen
JPG 6,7Mt
Tegelshavnen
JPG 1,6Mt
Tinggaarden
JPG 1,2Mt

Julkaistu 3.2.2009

Takaisin