Kirkkojärven koululle kansainvälinen arkkitehtuuripalkinto

Espoon Kirkkojärven koulu on palkittu International Architecture Awards -ohjelmassa 2011. Palkinnon myöntävät The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja The Chicago Athenaeum. Kirkkojärven koulu palkittiin ainoana suomalaisena kohteena.

Espoon keskuksessa sijaitseva Kirkkojärven koulu on otettu käyttöön syksyllä 2010. Koulun arkkitehtisuunnittelusta ovat vastanneet arkkitehdit Ilkka Salminen, Riina Palva, Jussi Palva sekä Väinö Nikkilä Verstas Arkkitehdit Oy:stä. Rakennuttaja on toiminut Espoon kaupungin Tilakeskus ja käyttäjä on sivistystoimen suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö.

Arkkitehtisuunnittelija on valittu kaupungin järjestämän yleisen arkkitehtuurikilpailun perusteella tammikuussa 2006. Koulun rakentaminen on ollut osa Espoon keskuksen kehittämisprojektia.

Ohjelmassa palkitut 90 kohdetta 30 eri maasta esitellään New World Architecture -näyttelyssä Buenos Airesissa 8.- 30. lokakuuta 2011 ja sen jälkeen Varsovassa. Varsovasta näyttely jatkaa kiertonäyttelynä muualle Eurooppaan.

Kirkkojärven koulu on esillä myös Suomen rakennustaiteen museon Maailman paras koulu -näyttelyssä Helsingissä 25.9.2011 saakka.

Julkaistu 5.8.2011

Takaisin