Bryggman-apuraha 2009 sisustusarkkitehti, muotoilija Elina Aallolle

Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahaston apuraha myönnettiin sisustusarkkitehti, muotoilija Elina Aallolle ARMI-seminaarissa, Wanhassa Satamassa tiistaina 5.5. Apuraha on suuruudeltaan 7500 euroa.

Vuonna 1976 syntynyt Aalto asuu ja työskentelee Helsingissä. Valmistuttuaan Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2000, hän on työskennellyt itsenäisenä suunnittelijana hyvin erilaisten projektien parissa.

Elina Aalto on laajasti poikkitaiteellinen elämäntapa-muotoilija ja monipuolinen osaaja, joka suunnittelee niin tiloja, esineitä, näyttelyarkkitehtuuria kuin tapahtumiakin. Lisäksi hän kirjoittaa, opettaa ja osallistuu näyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Aalto on perustajajäsen Imu Design muotoiluryhmässä, jonka tavoite on toimia nuorten suunnittelijoiden esilletuojana Suomessa ja ulkomailla. Ryhmän muut jäsenet ovat Saara Renvall ja Krista Kosonen.

Elina Aalto tarkkailee ympäristöä poikkeavista näkökulmista havainnoiden ilmiöitä, jotka tuovat elämyksellisyyttä jokapäiväiseen elämään. Hän inspiroituu kansanperinteestä, paikalliskulttuurista ja arkisista asioista. Helsingin Arabianrantaan, ulkotilaan suunniteltu suuri laatoitettu itämainen matto palkittiin Ympäristötaiteen säätiön toimesta vuoden ympäristötaidekohteena 2007.

Bryggman-apurahan myöntämisestä päättänyt jury oli yksimielinen Lautakunta halusi antaa tunnustusta Elina Aallolle laajasta poikkitaiteellisesta toiminnasta, jonka pyrkimyksenä on tehdä ihmisten arjesta elämyksellisempää ja toimivampaa. Apuraha myönnettiin muotoilun ja taiteen rajapinnassa tapahtuvan taiteellisen ilmaisun syventämiseen ja näyttelyosallistumisiin.

Sisustusarkkitehti Carin Bryggmanin ja professori Erik Bryggmanin rahaston apuraha jaetaan vuorovuosin Suomen arkkitehtiliitto SAFAn ja Sisustusarkkitehdit SIOn alle 35-vuotiaalle jäsenelle.

Valintalautakuntaan kuuluivat sisustusarkkitehti SIO Teemu Järvi pj, sisustusarkkitehti SIO Päivi Meuronen, arkkitehti, muotoilija SIO Timo Ripatti sekä arkkitehti SAFA Vesa Oiva.

Lisätiedot:
Kirsti Porttinen, 09 68 777 444, sio @ ornamo.fi

Julkaistu 5.5.2009

Takaisin