NCC:n parhaat hankkeet 2005-2007: Lahdelma ja Mahlamäki sekä Brunow ja Maunula palkittiin

NCC:n arkkitehtuuripolitiikkaan liittyen valittiin vuosien 2005 – 2007 aikana valmistuneista kohteista parhaat asuin- ja toimitilahankkeet. Raadin kriteerinä oli arvioida arkkitehtuurista laatua, miten hyvin se on täyttänyt tilaajan tarpeet ja miten yhteistyö eri osapuolien välillä on sujunut.

Voittajiksi nousivat Tapiolan terveysasema, jonka on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Brunow ja Maunula. NCC:n toteuttajatiimiin kuuluivat Antti Pyötsiä, Kati Tauriainen, Juha Mikkonen ja Yrjö Lahtinen. Asuinrakennuksista parhaaksi nousi Vuosaaren Pasaatituuli, suunnittelijana Arkkitehtitoimisto Lahdelma ja Mahlamäki ja NCC:n toteuttajina Kauko Kuparinen, Tuula Hartikainen, Markku Hokkanen ja Matti Viio.

Arvioinnin suorittivat asuntokohteiden osalta professori Pentti Kareoja, arkkitehti Olli Pekka Jokela, projektipäällikkö Kauko Kuparinen ja hankekehitysjohtaja Markus Pitkänen. Toimitilaraatiin kuuluivat professori Matti Rautiola, arkkitehti Olli Pekka Jokela, toimitusjohtaja Jorma Ahokas, kauppapaikkajohtaja Petri Anttalainen, johtaja Olli Niemi ja suunnittelupäällikkö Juha Koskinen. Arviointiryhmien sihteerinä toimi arkkitehti Lasse Vahtera.

Palkitsemistilaisuudessa professori Matti Rautiola piti raadin puolesta koskettavan puheen.

Julkaistu 7.5.2009

Takaisin