E2-kilpailun voiton jakoi kaksi kilpailijaryhmää

Tänään Kouvolassa julistettiin kansainvälisen E2-puurakentamiskilpailun voittajat. Kutsukilpailuun osallistuneista neljästä rakennus- ja rakenne-ehdotuksesta voittajaksi valittiin kaksi työtä tasavertaisina. Voittajatyöt ovat E2volution, ryhmänvetäjänä Arup GmbH ja Puu-Bo vetäjänään BIG – Bjarke Ingels Group. Kilpailun voittajatöiden pohjalta kehitetään puutalokonseptia ja rakennetaan asuinkerrostaloja Kuusankoskella sijaitsevalle tontille Kymijoen rannalle.

E2volution -ehdotuksen ansioksi arviointiryhmä mainitsee muun muassa rakenteen selkeyden, joka perustuu kolmen peruselementin käyttöön. Rakenne mahdollistaa nopean rakentamisen ja kustannustehokkaan kuljetuksen.

Puu-Bo -ehdotus mainitaan kiinnostavaa asuinympäristöä luovaksi ehdotukseksi, joka huomioi hyvin rakennuspaikan ja sen ympäristön.

Kouvolan kaupunki järjesti E2 (Ekologia ja Ekonomia) puurakentamiskilpailun yhteistyössä Metsäteollisuus ry:n, Suomen Metsäsäätiön, Tekesin, Sitran, KSS-Energia Oy:n ja Kymenlaakson liiton kanssa. Kilpailu on osa laajempaa hanketta, jonka tavoitteena on teollisen puutalorakentamisen käynnistäminen seudulla sekä puuosaamiskeskuksen ja uusien työpaikkojen perustaminen Kouvolaan.

Lehdistötiedote 15.3.2011
PDF 128,8Kt

Arvostelupöytäkirja ja kuvia voittaneista:
www.kouvola.fi

"E2volution", Arup GmbH + team

"Puu-Bo", Bjarke Ingels Group BIG + team

Julkaistu 15.3.2011

Takaisin